Tidligere HIH’er til Bundesligaen

Stine Jørgensen glæder sig til at prøve kræfter med tysk håndbold i Bietigheim

26. februar 2020, 10.10

Stine Jørgensen rykker til den tyske Bundesliga til sommer. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Landsholdsanfører Stine Jørgensen glæder sig til at prøve kræfter med en anderledes ligastruktur, end den hun er vant til, når hun til sommer bytter Odense Håndbold ud med tyske Bietigheim.

Det siger Stine Jørgensen, efter at hun tirsdag blev præsenteret i Bundesliga-klubben på en to-årig kontrakt.

- Jeg synes, det er tiltalende, at ligastrukturen er anderledes. I Danmark er man vant til at spille slutspil med gruppespil, semifinaler og finaler, hvorimod Bundesligaen bliver afgjort over hele sæsonen.

- Det bliver spændende at prøve, for man skal være på gennem hele sæsonen. I sidste sæson var vi (Odense, red.) suverænt bedst gennem hele grundspillet, men det kunne vi ikke rigtigt bruge til noget til sidst. Så jeg glæder mig til at spille i den tyske struktur, siger landsholdsanføreren.

I de senere år har flere spillere taget turen fra de skandinaviske ligaer til Bundesligaen. Det har været med til at styrke ligaen og gøre den mere interessant, siger Stine Jørgensen.

- Det vidner om, at Bundesligaen bliver stærkere og stærkere i de her år. Når man ser det tyske landshold, så gør de det også godt til slutrunder, og de har gode spillere.

- Og så er Bundesligaen bare spændende, for når man er i den danske liga, er det mange af de samme spillere og mennesker, man møder. Derfor er det tiltalende at opleve en ny kultur med andre spillere og hold, siger hun.

Stine Jørgensen spillede for Herning-Ikast Håndbold (dengang FCM) fra 2013 til 2017.

I Tyskland spiller en anden tidligere HIH’er, Fie Woller, og Trine Østergaard, der også har huseret i Ikast-klubben, bytter til sommer - ligesom Stine Jørgensen - Odense ud med den sydtyske klub.

- Selvfølgelig lokker det, at der er andre danskere dernede. Fie Woller og Trine Østergaard er to gode fløjspillere, og det betyder da meget, at de er der, men det betyder også meget, at det generelt er et godt hold, der spiller i toppen af den tyske liga og spiller i Champions League, siger Stine Jørgensen.

I begyndelsen af januar meddelte Odense, at Stine Jørgensen var en af flere profiler, der til sommer ville være fortid i det fynske. Siden begyndte hun at sondere terrænet for en ny klub, og Bietigheim var hurtigt en interessant bejler til bagspilleren. Hendes kommende klub er forsvarende tysk mester og ligger aktuelt nummer to i Bundesligaen. /ritzau/