21-årig fængslet for skuddrab på tilfældig i Vollsmose

En dommer har besluttet at varetægtsfængsle en ung mand, der er sigtet for at have affyret dræbende skud.

13. januar 2021, 15.53

En dommer i Retten i Odense har onsdag besluttet, at en 21-årig mand skal være varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Den 21-årige er sigtet for at have affyret det dræbende skud mod en 31-årig mand, der blev skudt 24. juni i Vollsmose. (Arkivfoto)

ODENSE 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt 24. juni sidste år, da han tilfældigvis befandt sig i skudlinjen, da to stridende grupper skød ud for Egeparken i Odense-bydelen Vollsmose.

Tirsdag anholdt politiet så en 21-årig mand, som mistænkes for at have affyret mindst fire skud med hensigt om at dræbe to endnu ukendte personer, der var på vej væk på en motorcykel.

De to personer blev ikke ramt, men det gjorde Abdinur Mohamed Ismail, der var på parkeringspladsen ved Egeparken og døde som følge af et af skuddene, der altså ikke var tiltænkt ham.

Onsdag er den 21-årige drabsmistænkte blevet stillet for en dommer i Retten i Odense, og retten har besluttet, at han foreløbig skal være varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. Efter de fire uger vil retten på ny skulle afgøre, om han fortsat skal være fængslet.

I forvejen sidder en 25-årig mand varetægtsfængslet i sagen. Han blev anholdt, efter at politiet i september frigav en video i forbindelse med skudepisoden. Han er sigtet for at have medvirket til drabet.

Ifølge politiet var skudepisoden kulminationen på en konflikt mellem en gruppe med tilknytning til Korsløkkeparken på den ene side og en gruppe tilknyttet Bøgetorvet i Vollsmose på den anden.

Ifølge Fyens Stiftstidende er den 25-årige og 21-årige i familie og begge en del af Vollsmosegruppen. En 31-årig mand, som overlevede at blive ramt af skud i maven under episoden 24. juni, er lederen af gruppen, skriver avisen.

Onsdagens retsmøde foregik bag lukkede døre. Derfor er det kun sigtelsen samt mandens stillingtagen, som pressen må høre. Ifølge Fyens Stiftstidende nægter den 21-årige sig skyldig.

Hvad den 21-årige eventuelt har forklaret og politiets beviser holdes dermed hemmeligt.

Senioranklager Brian Dybdahl fortæller, at anklagemyndigheden ønskede at få dørlukning, fordi der stadig er gerningsmænd med tilknytning til drabet, som ikke er anholdt.

- Nu har vi fået varetægtsfængslet den mand, vi mener begik selve drabet. Dermed har politiet ro til at fortsætte efterforskningen, så kan få vendt hver eneste lille sten og forhåbentlig få anholdt de øvrige gerningsmænd, siger han i politiets pressemeddelelse.

Foruden drabet er den 21-årige sigtet for at have deltaget i indkøb af 350 gram kokain, som skulle sælges videre til flere personer. Ifølge Fyens Stiftstidende nægter han alle sigtelser.

/ritzau/