Nekrolog: Farvel til aktiv og positiv lindbo

Udgivet:06. februar 2023, 18.00

Læsetid:3 minutter

Karl August Arndt var oprindeligt fra Christiansfeld, men endte i Lind, hvor han blandt andet blev meget aktiv i FDF. Han døde 22. januar 2023. Foto: Privatfoto

1 måned siden

NEKROLOG Karl August Arndt blev født 4. juli 1928 i en søskendeflok på seks. Han voksede op i Christiansfeld, gik på tysk skole og talte mest tysk i hjemmet.

Efter konfirmation kom han ud at tjene som landmand. Han var soldat i Haderslev fra 1949-1950 ved 2. regiment 3. batalion skytskompagniet. I 1950-1951 var han på Vallekilde Højskole på Sjælland.

Han mødte sin kone, Karen Ørregaard Arndt, i 1952 på Kjær Mølle i Hejls i Sønderjylland, hvor de begge var ansat som henholdsvis kokkepige og bestyrer for landbruget.

Karl tog på landbrugsskole på Langeland, og Karen kom og besøgte ham på skolen, når muligheden bød sig. De fik venner for livet på landbrugsskolen.

Karen flyttede hjem til herningegnen og var husbestyrerinde og arbejdede på Ilskov Mejeri. I 1954 fik Karl arbejde på en gård i Hammerum og kom på den måde tæt på sin Karen.

Parret blev gift 1955 og flyttede til Dalsgård i Lind. De fik fire børn. På gården var der både køer, heste, grise og høns. Senere koncentrerede Karl sig om landbruget og sine grise. Alle fire børn hjalp til på gården. Arbejdsfordelingen var sådan, at Karen bestemte inden for, mens Karl styrede alt udenfor.

Karl spillede håndbold og dyrkede gymnastik og var en rigtig vandhund.

I efteråret 1972 flyttede familien til Koustrup. Gården lå i det område, hvor Koustrupparkens første udstykning ligger i dag.

Karl var involveret i FDF i Lind og var optaget af FDF’s tamburkorps. Ved Karl og Karens sølvbryllup i 1980 spillede en stor flok fra korpset.

I en periode var han også formand for menighedsrådet. Karl var med til etableringen af det historiske værksted ved Lindholm og var senere stedets smed. Karl var dygtig med sine hænder.

At rejse var en stor interesse. Han var på landbrugsfaglig tur til USA i 1974 og nåede også at besøge lande som Grønland, Grækenland, Rusland, Tyskland, Tyrkiet, Frankrig, Kina, Brasilien, Bulgarien, Israel, Island, Thailand og havde desuden mange ture til vennerne i Norge.

I 1992 flyttede Karl og Karen ind på Langtoften i et hus, de selv havde været med til at tegne. Her boede de frem til maj 2012, hvor de flyttede videre til et nyt rækkehus ud til FDF-huset på Søndertoften - her fik de to gode år sammen. Karen Arndt døde i november 2014. De havde været sammen i 59 år, og det var ikke nemt at blive alene for Karl. Heldigvis fik han god støtte og blev glad for livet igen.

I marts 2021 fik han en plads på Lind Plejecenter, og han var glad for stedet, hvor han stadig havde sin selvstændighed, og der blev taget individuelle hensyn, og ønsker blev opfyldt. En elscooter gav Karl en masse frihed.

Karl var et taknemligt og positivt menneske. Han nød tiden med sine børn, børnebørn, bonus børnebørn og oldebørn, og han holdt af at læse. Bøger blev læst og sport blev fulgt tæt især håndbold. Avisen blev læst hver dag, og familien blev klar over, at hans sygdom var alvorlig, da han tre dage før sin død meddelte, at nu kunne abonnementet på Herning Folkeblad opsiges efter 68 år.

Karl Arndt døde søndag morgen 22. januar på Regionshospitalet Gødstrup med sine børn omkring sig. Han blev 94 år. Han blev bisat fra Rind Kirke tirsdag 31. januar. /JH

Indlæser debat