Ensemble flytter årets festival

Nørre Vosborg Kammermusikfestival bliver ikke til noget i år. I stedet er der festival på Heart

4. juni 2020, 10.13

I de forgangne 17 somre har Ensemble MidtVest holdt festival i de stemningsfulde omgivelser på Nørre Vosborg, men i år lægger Heart lokaler til. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Grundet covid-19 er det ikke muligt for Ensemble MidtVest at gennemføre den årlige kammermusikfestival på Nørre Vosborg, der i år skulle have været holdt for 18. gang.

I stedet gennemføres udvalgte koncertaktiviteter på ensemblets hjemmebane i Herning for et begrænset antal publikummer den sidste weekend i juni.

Sammen med Heart inviterer Ensemble MidtVest indenfor til tre dage med kammermusik, kunst og madoplevelser på kunstmuseet i Birk.

- Grundet den nuværende situation har det ikke været muligt at gennemføre dette års Nørre Vosborg Kammermusikfestival, som den ellers var planlagt. Vi synes imidlertid ikke, at vores publikum skal gå på sommerferie uden smukke musikalske oplevelser i bagagen. Så da det stod klart, at vi blev nødt til at tænke i andre alternativer, gik vi straks i gang med at undersøge, hvordan vi kunne tilpasse nogle af de allerede planlagte koncertaktiviteter, samtidig med at vi overholder myndighedernes regler og anbefalinger for siddende publikummer, siger ensemblechef Klara Bernat i en pressemeddelelse.

Festivalen byder på koncerter med Trio Con Brio Copenhagen og Ensemble MidtVest fredag og lørdag aften, en formiddag med yogakoncert i det fri og en sæsonafslutningskoncert søndag eftermiddag.

Hvert andet sæde

Også denne gang har ensemblet indgået en aftale med Danmarks radio om transmission af koncerterne på DR P2. Koncerten fredag aften sendes derfor live fra koncertsalen, mens koncerten lørdag aften og søndag eftermiddag optages og sendes i radioen den efterfølgende uge.

For at imødekomme myndighedernes retningslinjer, og for at passe bedst mulig på publikum, har Ensemble MidtVest tilpasset koncerter og programmer til det nye koncept.

- Vi har tilpasset koncertprogrammerne således, at koncerterne er kortere, at der er færre musikere på scenen ad gangen, og at koncerterne afvikles uden pause. Dette er ikke noget, der kommer til at gå ud over kvaliteten, eller hindre os eller vores gæsteartister Trio con Brio Copenhagen i at levere de smukkeste fortolkninger af flotte kammermusikværker til vores publikum.

- Derudover opfordrer vi publikum til at holde afstand og komme i god tid, så ensemblets medarbejdere har tid til at anvise pladser i koncertsalen, hvor vi maksimalt kan have 70 publikummer. På den måde er vi med til at sikre, at publikum får en god og tryg oplevelse, siger Klara Bernat.

Ensemblet overholder myndighedernes retningslinjer for aktiviteter for siddende publikum, og sælger derfor kun billetter til hvert andet sæde i salen.