Forskningsansvarlig sygeplejerske i Gødstrup bliver også lektor

Anne Højager Nielsens nye hovedopgaver bliver klinisk forskning, vejledning af ph.d.-studerende og klinikere samt forskningsledelse

Udgivet:18. januar 2023, 13.05

Læsetid:1 minut

Anne Højager Nielsen får nu også en stilling som lektor i intensiv og perioperativ behandling og pleje ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet - i kombination med sin stilling som forskningsansvarlig sygeplejerske ved Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup. Foto: PR-foto

JOB Anne Højager Nielsen bliver per 15. januar 2023 ansat i en stilling som lektor i intensiv og perioperativ behandling og pleje ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet i kombination med sin stilling som forskningsansvarlig sygeplejerske ved Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup

Lektoratet er på deltid (20 procent), og Anne Højager Nielsens hovedopgaver vil være klinisk forskning, vejledning af ph.d.-studerende og klinikere, der arbejder med forskning samt forskningsledelse i Operation og Intensiv på Regionshospitalet Gødstrup.

Af baggrund er Anne Højager Nielsen sygeplejerske med specialuddannelse i intensivsygepleje og en ph.d. i sundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet.

Forskning på tværs af faggrænser

Hun arbejder som forskningsansvarlig i Operation og Intensiv, og hendes forskning relaterer sig til behandling, pleje og rehabilitering af intensivpatienter. Herudover planlægger hun et større projekt, som skal se på, hvordan patienterne kommer sig efter en ambulant operation. Projektet har for nylig fået en bevilling på en million kroner fra Region Midtjyllands Forskningsfond.

- Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet som lektor, da det giver mulighed for at kunne styrke forskningen i Operation og Intensiv på tværs af faggrænser. Jeg har også et særligt øje for at styrke sygeplejeforskningen både i Operation og Intensiv og på tværs af hospitalet, siger Anne Højager Nielsen.

Chefsygeplejerske Bente Kowal i Operation og Intensiv anser lektorudnævnelsen for at være et vigtigt skridt for udviklingen af det tværfaglige uddannelses- og forskningsmiljø. Hun siger:

- Anne har stor erfaring, og udnævnelsen til klinisk lektor er et vigtigt skridt i retning af, at uddannelses- og forskningsmiljøet i Operation og Intensiv udvikler sig til et egentligt forskningsafsnit. Det vil give forskning og uddannelse rigtig gode muligheder, hvilket ultimativt kommer patienter og pårørende til gavn.

Indlæser debat