Rabat skal få elever tilbage

Musikskolen har mistet 25 procent af eleverne

15. juli 2020, 11.49

Fra afslutningsshowet på havnen i Hvide Sande i forbindelse med Det europæiske Kulturhovedstadsår 2017. Foto: Astrid Dalum

RINGKØBING-SKJERN Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune sender 462.000 kroner til Musikskolen, der har mistet elever efter corona-krisen.

Musikskolen har fået penge til at tilbyde eleverne en rabat i sæsonen 20/21, efter at 25 procent af eleverne er faldet fra på grund af corona-nedlukningen.

Undervejs i nedlukningen blev skolens musikelever tilbudt fjernundervisning i det omfang, det kunne lade sige gøre, mens undervisningen i drama, billedkunst og dans/ballet har været helt aflyst.

Mange endte derfor med at betale for en ydelse, de ikke fik.

På kanten af sommerferien står Musikskolen nu med markant færre elever skrevet op til den undervisning i musik, drama, dans og billedkunst, der begynder efter ferien:

- Vi har et fald på 25 procent i tilmeldinger i forhold til samme tid sidste år, fortæller Musikskolens leder Preben Frederiksen.

Ministerens kattelem

De 462.000 kroner, som kultur- og fritidsudvalget besluttede at bevilge, skal dække en prisreduktion på elevbetalingen på 15 procent i sæsonen 2020/21. Ifølge Preben Frederiksen svarer det til en faktisk reduktion pr. elevkontingent på 750 kroner for sæsonen.

Ifølge Kommunernes Landsforening har Kulturministeriet oplyst, at der hverken i lov om musik eller bekendtgørelsen om musikskoler er regler om, at kommunerne er forpligtiget til at tilbagebetale forældrebetalingen i perioden, hvor musik- og kulturskoler er lukkede.

Samtidig åbnede kulturminister Joy Mogensen (S) dog i maj en kattelem ved at påpege, at kommunerne kunne have en moralsk forpligtigelse til helt eller delvist at refundere egenbetalingen.