Flyselskab dropper planerne om fly fra Karup til hovedstaden før sommerferien

Flyselskabet DAT har droppet maj-planerne om at genoptage flyvningerne fra Karup til København

6. maj 2021, 05.29

Frans Bjørn-Thygesen håber på en bedre verden for lufthavnen til august. Foto: Martin Ballund

LUFTHAVN Planen var, at der igen skulle flyve rutefart fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til København 17. maj. Men det sker ikke alligevel.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen fortæller, at udsættelsen skyldes flere ting. For det første at vaccinationerne mod corona strækker sig længere end først planlagt på grund af de vacciner, der ikke længere er fundet egnet til at blive anvendt i Danmark.

En anden årsag er, at DAT plejer at holde sommerpause med flyvningerne. Det vil være dårligt for forretningen at åbne nogle få uger med strenge restriktioner for så at åbne igen i august.

Til den tid er håbet så, at restriktionerne er håndtérbare, og at ikke mindst erhvervslivet igen har mod på at flyve til København og for manges vedkommende videre ud i verden for at lave forretning.

Frans Bjørn-Thygesen har en forventning til, at selvom corona har lært os, at mødes på Teams, Zoom og andre medier, så vil folk stå i kø for at komme ud igen for at mødes fysisk for at gøre forretning.

- Det er naturligvis træls for lufthavnen, at vi må vente til august med at åbne for ruteflyvningen til København. Det er ærgerligt, fordi vi gerne vil servicere vores erhvervskunder i Midt- og Vestjylland, som er det område i Danmark med de fleste produktionsarbejdspladser. siger Frans Bjørn-Thygesen.

Han er ikke så bekymret for lufthavnens økonomi og fremtid på baggrund af coronakrisen.

De fleste af medarbejderne er sendt hjem med lønkompensation, og sidste år nød lufthavnen godt af en støttepakke. Desuden kan Frans Bjørn-Thygesen godt forestille sig, at der kommer en genopretningspakke til luftfarten - det har han i hvert fald hørt tale om politisk.

Så lige nu glæder lufthavnschefen sig mest over, at der er meldt en realistisk dato ud for lufthavnsåbningen, og at åbningen sker på et tidspunkt, hvor vaccinationerne er rullet godt ud, og hvor erhvervslivet efter sommerferien er parat til at rejse ud i verden igen.