Fra avisbud til tæt på gud

Christian Canu Højgaard, Tjørring, har for nyligt forsvaret sit ph.d.-projekt med udmærkelse

2. august 2021, 12.48

Christian Canu Højgaard fotograferet i forbindelse med sit ph.d.-forsvar, som på grund af coronarestriktioner foregik virtuelt. Foto: Privatfoto

ANERKENDELSE 8. juli kunne Christian Canu Højgaard, der er født og opvokset i Tjørring, ved en virtuel seance forsvare sit ph.d.-projekt ved Vrije Universiteit i Amsterdam.

Projektet bruger moderne computerteknologi til at undersøge Hellighedsloven i 3. Mosebog 17-26, nærmere bestemt hvilke roller, personerne i teksten har og deres indbyrdes interaktioner: Hvem er vigtigst, og hvad er tekstens anliggende.

Der var fem opponenter, der fulgte forsvaret, og det endte med, at ph.d.-projektet blev godkendt cum laude, hvilket betyder, at forsvaret fik en udmærkelse - en kutyme som ikke bruges i Danmark.

Avisbud på Folkebladet

Christian Canu Højgaard har gået på Midtjyllands Kristne Friskole og taget en HTX også i Herning. Siden har han læst teologi i København, inden ph.d.’en blev taget i den hollandske hovedstad, hvor der er et godt forskningscenter.

Til daglig er 32-årige Christian Canu Højgaard adjunkt på Dansk Bibel-Institut og præst på kvart tid i Vestsjællands Valgmenighed i Slagelse.

Det første job, han havde, var som avisbud på Herning Folkeblad, ligesom han også har arbejdet hos ABC Lavpris i hjembyen Tjørring.

Den nye ph.d.’er bor til daglig på Nørrebro med hustruen, Miriam, og han har stadig masser af venner og familie i Herning, og det er også FC Midtjyllands eventyr, han følger med i.