Fra røde løbere til sorte huller

Dennis Knudsen kommer til Sindets Dag, hvor han vil snakke om erfaringer med angst, depression og selvmordstanker

14. juni 2019, 12.34

Dennis Knudsen har skrevet en bog om sin svære kamp mod angst, depression og selvmordstanker. Foto: Torben Larsen

IKAST Det plejer at være glamour, smarte mennesker og flotte frisurer, man tænker på, når man hører navnet Dennis Knudsen.

Men når socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune sammen med lokalafdelingerne af Sind og Bedre Psykiatri i år inviterer til Sindets Dag, vil frisøren og makeupartisten Dennis Knudsen også lukke døren op til det svære i hans liv, når han deler sine erfaringer med angst, depression og selvmordstanker.

Det bliver med udgangspunkt i hans bog: »Jeg dør kun én gang« der handler om hans liv, der også er præget af hans opvækst med alkoholisme, incest og voldtægtsforsøg.

Sindets Dag er en international dag med fokus på sindslidelser, og i år er temaet forebyggelse af selvmord.

- Vi i Ikast-Brande Kommune vil gerne være med til at rette et særligt fokus på sindet og psyken. Vores to foredragsholdere fortæller om, hvordan man kan komme så langt ud, at man ikke har lyst til at leve mere og så alligevel komme videre, siger Linda Engelbreth, der er leder i socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune

Afghanistan-veteranen Palle Würtz kommer også og fortæller om, hvordan det var at komme hjem fra udsendelse med militæret og lære at leve med sin PTSD og om hans kamp for at komme videre.

I Ikast-Brande Kommune fejres Sindets Dag 19. september 2019 i Remisen i Brande.

Ikast-Brande tyvstarter

World Federation of Mental Health tog i 1992 initiativ til den første World Mental Day (den første verdensomspændende Sindets Dag, red.) med det formål én gang årligt at skabe massiv offentlig opmærksomhed på psykisk sygdom/psykisk sundhed - og støtte til de mennesker, der måtte være berørte af en sindslidelse.

Organisationen angiver hvert år et tema, som de enkelte landes medlemsorganisationer opfordres til at arbejde videre med eller lade sig inspirere af.

I 2019 er temaet forebyggelse af selvmord.

Internationalt fejres dagen 10. oktober, men i Ikast-Brande Kommune har man valgt at fejre dagen 19. september.