Ny skuffelse i udvisnings-mareridt: Blue Fox taber igen i Frederikshavn

Blue Fox tabte fredag i Frederikshavn efter en bleg indsats, og nordjyderne fik dermed udlignet serien til 2-2

Udgivet:17. marts 2023, 22.20

Læsetid:3 minutter

Tidligt i kampen slap backen Kevin Tansey uheldigt af med pucken, og det udnyttede Frederikshavn til at bringe sig foran. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY Heller ikke i den ottende slutspilskamp på udebane lykkedes det Blue Fox at vinde. Fredag blev det i årets fjerde kvartfinale til et nederlag på 1-4 efter en kamp, der udartede sig til en ren nedsmeltning for Herning.

Allerede i kampens første angreb burde Blårævene dog have bragt sig foran. Mathias From måtte se sin afslutning reddet af Tadeas Galansky i frederikshavnernes mål.

I stedet kunne hjemmeholdet taget føringen i kampens femte minut. Herning-backen Kevin Tansey spillede noget ukoncentreret pucken ud af egen zone. Frederikshavn var hurtigt over den løse puck og fik vendt spillet. Backen Santeri Suistio afsluttede. Mac Carruth dækkede egentlig den vinkel, men pucken slap alligevel forbi ham og faldt ned på mållinjen. Her var Jonas Jakobsen hurtigt over den og bragte nordjyderne foran.

Herning havde det lidt svært i egen zone, men kom til chancer i den anden ende af banen. Joachim Linnet stod pludselig helt fri, og lidt senere var det Mathias From, der blev sat i scene af Morten Poulsen. Men 1-0 efter 20 minutter.

Stærke i powerplay

Det blev 2-0 efter fem minutter af anden periode. For femte gang i serien lynede Frederikshavn i et powerplay. Igen så det ud til, at Mac Carruth havde reddet skuddet, men igen kom pucken ud af hans favn og fald ned lige ved målstregen. Her var Thomas Søndergaard først over den og fik den slået i nettet.

Tidligt i sidste periode brød Frederikshavns blot 15-årige Mads Klyvø uimodståeligt igennem. Christian Mieritz måtte stoppe stortalentet med ulovlige midler. Det gav et straffeslag, som Christopher Frederiksen brændte på Mac Carruth. Derudover fulgte en to-minutters udvisning til Mieritz. Igen lynede nordjyderne i powerplay. Ganske få sekunder gik der, inden Aleksi Halme fik scoret fra en spids vinkel. 3-0, og det var selvfølgelig langt fra det, Blue Fox havde brug for.

Midtjyderne havde i resten af kampen svært ved at sætte sig fast i Frederikshavns zone.

Uværdig afslutning

Først i et powerplay med små syv minutter tilbage lykkedes det Herning at score. Mathias Bau Hansen scorede for anden kamp i træk.

Men med fem minutter tilbage fik Mads Christensen en tidlig badebillet for en voldsom tackling, og Blue Fox skulle spille resten af kampen i undertal. Ikke lige opskriften på et comeback. Slet ikke fordi at Miska Humaloja ét minut senere røg ud i to minutter. Dermed måtte Blue Fox spille tre med mod fem.

Yderligere ét minut senere var det så Gordon Ballhorn, der blev udvist i to minutter. Det var et Herning-hold i opløsning, der tilmed trak endnu en udvisning, inden kampen var slut. Jonathan Racine måtte ud.

Der fulgte endnu en Herning-udvisning, og Tristan Pomerleau blev femte mand i straffeboksen på samme tid. En uværdig måde at slutte kampen på, og frustrationerne var store.

Med 10 sekunder tilbage scorede Aleksi Halme til slutstillingen 4-1. Av, av, Herning.

Nu forestår et stort arbejde med at blive klar til kamp fem søndag i i Herning med kampstart klokken 15.00.

Læs også
<span>Hør podcasten:</span> Fra succes i Aalborg til succes for dansk ishockey <span>Hør podcasten:</span> Fra succes i Aalborg til succes for dansk ishockey
Læs også:
Hør podcasten: Fra succes i Aalborg til succes for dansk ishockey

Indlæser debat