VIA-chef udnævnt til Ridder af Dannebrog

Udgivet:25. januar 2022, 13.33

Læsetid:1 minut

Helle Doktor Simonsen er chef for studieadministrationen i VIA University College - blandt andet på Campus Herning, som huser Skandinaviens største uddannelsessted inden for design og business rettet mod møbel-, mode- og livsstilsbranchen, samt uddannelser til sygeplejerske og materialeingeniør og en uddannelse målrettet Skat. Foto: VIA University College/Inge Lynggaard Hansen.

HÆDER Helle Doktor Simonsen, der er chef for studieadministrationen i VIA University College, har fået tildelt Ridderkorset af Dannebrogordenen.

Det er VIAs direktion, der har indstillet Helle Doktor Simonsen til hæderen med begrundelse i, at Helle Doktor Simonsen er en yderst engageret og dedikeret chef, som blandt andet står i spidsen for omfattende digitale ændringer i de administrative processer.

Derudover har Helle Doktor Simonsen haft en ledende rolle i udviklingen af studieadministrative systemer på landsplan, hvor hun i mange år har tegnet Danske Professionshøjskoler i dialogen og samarbejdet med Uddannelses- og forskningsministeriets styrelser og departement.

Desuden fremhæves det i indstillingen, at Helle Doktor Simonsen siden VIAs etablering i 2011 har arbejdet dedikeret for at medvirke til at udvikle eksisterende uddannelser og etablere nye professionsbacheloruddannelser nationalt og regionalt ved at opbygge stærke strategiske relationer i uddannelsessektoren og samarbejde med professioner og aftagerområder.

56-årige Helle Doktor Simonsen blev ansat i VIA som chef for det studieadministrative område i 2011 og har siden 2019 har hun haft hele det faglige, økonomiske og personalemæssige ansvar for al studieadministration i VIA i forhold til såvel alle grunduddannelser som alle EVU-aktiviteter.

Karrieren begyndte i 1991 som ligestillingskonsulent ved Arbejdsmarkedsrådet/AF i Viborg Amt, indtil hun i 1994 blev ansat ved Viborg Seminariet, hvor hun har haft forskellige stillinger som lektor og projektleder, inden hun kom på chefgangen som studieleder og administrativ leder. Ved HK MidtVest var hun kontorchef og faglig chef fra 2006, inden hun igen kom tilbage til uddannelsesverdenen på VIA University College for 10 år siden.

Uddannelsesmæssigt er Helle Doktor Simonsen cand.phil. i humanistisk informatik med grenspecialisering i kommunikation fra Aalborg Universitet, hvor hun i 2012 også blev master i ledelse og organisationspsykologi.

Helle Doktor Simonsen er mor til tre og bor i Hald-Ege ved Viborg sammen med sin mand.