Fejl forsinker nogle vaccinationer

24. marts 2021, 09.21

Foto: Tom Laursen

MIDTJYLLAND En beklagelig fejl har forsinket nogle borgeres invitation til vaccination mod covid-19. Fejlen er opdaget på Aarhus Universitetshospital blandt borgere i målgruppe 5, hvis cpr-nummer begynder med 0. Målgruppe 5 omfatter borgere, der er i særlig risiko for et alvorligt forløb med Covid-19. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hovedparten af de berørte borgere blev fredag inviteret til vaccination af Statens Serum Institut (SSI) via e-Boks eller brev. Alle omfattede borgere bliver inviteret til vaccination i e-Boks inden ugen er omme. Det bliver nu undersøgt, om samme fejl kan have ramt indberetninger fra andre hospitaler i regionen.

Region Midtjylland undersøger desuden, om lav tilslutning til vaccination i målgruppe 5 skyldes fravalg eller en endnu ukendt fejl. En stikprøve til 500 inviterede tyder ikke på fejl.

Der har tidligere være omtalt en gruppe på cirka 9000, der igennem et par uger ikke havde booket vaccination, selv om de var inviteret i gruppe 5. En nærmere gennemgang har vist, at gruppen af forskellige årsager er reduceret til 4800. Region Midtjylland skriver i denne uge til de 4800 inviterede borgere i målgruppe 5, der endnu ikke har bestilt tid til vaccination.

Inviterede borgere opfordres til at kontakte bookingsupport, hvis de ønsker hjælp til at booke tid.