Opera i Kunstpakhuset

Børn fra Uhre Friskole var i går i Ikast for at se opera-forestillingen »Billederne synger«

26. september 2019, 14.10

Operaen i Midten var forbi Kunstpakhuset onsdag. Foto: Jacob Hove

IKAST I disse dage er Operaen i Midten rundt i landet for at vise tre forskellige opera-forestillinger på 11 forskellige scener.

Onsdag foregik det blandt andet på Kunstpakhuset, hvor elever fra Uhre Friskole var inviteret ind for at se forestillingen »Billederne synger«

»Billederne synger« er kunstarternes crossover, hvor maleriets storladenhed og sangens følelsesmæthed går hånd i hånd i denne nykomponerede opera om billedkunst og kærlighed.

I operaens verden

Kunstmuseerne rummer de mange stærke visuelle fortællinger og vil kunne matche operaens kraftfulde udtryk. Et møde mellem kunsten for øjet og kunsten for øret. Ved at skabe et sanse- og oplevelsesrum i museet indføres børnene på samme tid på en kunstnerisk og pædagogisk måde i billedernes og operaens verden.

»Billederne synger« er skabt for børn fra 10 til 15 år og deres voksne og er komponeret af Lars Fjeldmose med libretto af Lars Oluf Larsen, scenografi af Nina Schiøttz, idé og instruktion ved Pia Rosenbaum.

Forestillingen er en del af GrowOp Festival - et partnerskab, der består af Operaen i Midten, Figura Ensemble, Børnekulturhuset og Den Jyske Opera.

Partnerne udvikler og holder festivalen og de øvrige aktiviteter i hele Region Midtjylland.