DET ER DIT VALG - KV21

Vi mangler en plan for pasningstilbud i Herning Kommune

23. september 2021, 12.37

Per Ørum Jørgensen. Foto: Erling Jørgensen

BØRN Som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Herning Kommune har jeg en vision om, at der skal bo 100.000 borgere i kommunen i 2032. Det er helt nødvendigt at tiltrække flere børnefamilier samt studerende til kommunen. Denne ambitiøse konservative målsætning ser jeg som omdrejningspunktet for byrådets kommende indsats, da den bedste løsning i forhold til at løse udfordringen med flere unge og flere ældre, ganske enkelt handler om at gøre kagen større og øge indtægterne i kommunen, så der bliver råd til værdig velfærd i fremtiden for vore ældste medborgere. Samtidig bliver vi nødt at skabe og tiltrække flere hænder til vore virksomheder og uddannelsesinstitutioner for at fastholde væksten i vores kommune.

Som flere af mine partifæller har illustreret de seneste uger i disse spalter, så halter det på pasningsområdet, hvor der ganske enkelt ikke er institutionspladser nok. Dette er særligt en udfordring i Hammerum/Gjellerup, Snejbjerg, Gullestrup og Tjørring. I forbindelse med den nuværende børneprognose for 2031, kan vi ligeledes se, at der er fare for pladsmangel i flere andre forstæder til Herning. Vores holdning er, at familierne skal kunne få passet deres børn tæt på hjemmet - dette betyder noget for forstædernes udvikling og tiltrækningskraft, samt tryghed for nuværende og kommende forældre. Vi skal være meget mere ambitiøse på dette område, så endnu flere børnefamilier finder det attraktivt at bosætte sig i Herning Kommune.

Vi skylder derfor både nuværende og kommende børn, forældre samt personale at få lavet en langsigtet og samlet plan i forhold til vores pasningstilbud. En plan der tager et ambitiøst udgangspunkt i forhold til, at vi skal fortsætte og styrke væksten i Herning Kommune.

Herning Kommune er kendt for det særlige Herning-DNA. Et DNA som rummer viljen til at sætte høje mål og evnen til at gennemføre disse mål. I Herning Kommune skal vi altid være ambitiøse og sætte os nye spektakulære mål. Med store visioner og med forkærlighed for det unikke vil vi konservative gøre Herning Kommune til det bedste sted at drive virksomhed, det bedste sted at vokse op, det bedste sted for familieliv og det bedste sted at blive gammel.

Indlæser debat...