Nyt skuffende regnskab er på vej: JFP sadler om og satser på mindre projekter

Den herningensiske entreprenør må imødese endnu et skuffende regnskab og skifter derfor strategi

Udgivet:18. maj 2022, 14.00

Læsetid:2 minutter

Jesper Friis Poulsen (t.v.) og Mikkel N. Steffensen fortæller, at JFP nu vil fokusere på ordrer på under 100 millioner kroner. Foto: PR-Foto

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

BYGGERI I årene 2013 til 2016 tjente JFP-koncernen sammenlagt omkring 150 millioner kroner. I årene 2017 til 2020 blev det samlede resultat et minus på over 65 millioner kroner. Og 2021-regnskabet, der er lige på trapperne, vil ikke ændre på den triste trend, lyder det i en pressemeddelelse fra JFP-direktør Jesper Friis Poulsen.

- Vores regnskab for 2021 er ikke aflagt, men det bliver et utilfredsstillende resultat i JFP og et meget tilfredsstillende resultat i JFP Murer & Tømrer - det ved vi allerede, og derfor sadler vi om nu, siger han.

Læs også
<span>Nyt JFP-minus:</span> Fejlslagen byggesag drillede igen i regnskabet <span>Nyt JFP-minus:</span> Fejlslagen byggesag drillede igen i regnskabet
Læs også:
Nyt JFP-minus: Fejlslagen byggesag drillede igen i regnskabet

Ikke været dygtige nok

Hovedfokus bliver på projekter under 100 millioner kroner.

- Vi har i en årrække ikke tjent penge i JFP og samtidig leveret flotte resultater i JFP Murer & Tømrer. Som mange andre har vi været ramt af udskudt opstart, forsinkede myndighedsgodkendelser og ekstraudgifter på grund af voldsomme prisstigninger, men vi må også erkende, at vi som organisation ikke har været dygtige nok til at varetage nogle af vores store og meget komplekse byggerier, og det tager vi nu konsekvensen af, udtaler Jesper Friis Poulsen, der peger på, at markedet er komplekst og svært at navigere i - ikke mindst på grund af de voldsomme prisstigninger.

- Jeg tror, at vi ser ind i en årrække med et lavere aktivitetsniveau - specielt på de store byggerier, fordi mange bygherrer på grund af for stor risiko udskyder projekterne, siger Jesper Friis Poulsen, der tror på, at fremtiden ser mere lys ud.

Med i joint ventures

- I første kvartal af 2022 har vi realiseret et overskud over budget både i JFP og i JFP Murer & Tømrer, og vi har loyale kunder og supergode medarbejdere. Jeg tror på, at den nye strategi er den helt rigtige for JFP-koncernen, siger han.

JFP og JFP Murer & Tømrer udfører total-, hoved- og fagentrepriser inden for nybyg og renovering.

Læs også
<span>Masser af JFP-succes:</span> Vinder sin femte sygehusopgave i Gødstrup <span>Masser af JFP-succes:</span> Vinder sin femte sygehusopgave i Gødstrup
Læs også:
Masser af JFP-succes: Vinder sin femte sygehusopgave i Gødstrup

Jesper Friis Poulsen peger på, at firmaet - der har været på markedet i 50 år - har fin succes med ordrer op til 100 millioner.

- Så det er der, vi skal lægge vores hovedforretning fremover. Ordrer, der er større end 100 millioner, skal løses i joint venture. Vi har tidligere med succes løst projekter i joint venture, og det skal vi blive ved med. BaseCamp Lyngby, DNU Aarhus og DNV Gødstrup er eksempler herpå, siger han.

JFP Murer & Tømrer er i fin vækst og har fået gazellepriser fire år i træk. Der er etableret en fremadstormende elementmontageafdeling, og der er succes med råhusentrepriser og mindre hoved- og totalentrepriser.

- Vi har haft en omsætningsstigning på beton- og elementmontage på cirka 30 procent og ser ind i en fortsat vækst - dels fordi vi har bedre fat i eksterne kunder, og dels fordi vi er gode til hoved- og totalentrepriser i mindre størrelse, udtaler direktør Mikkel N. Steffensen fra JFP Murer & Tømrer - den del af virksomheden har i dag cirka 100 ansatte og er dermed større end JFP, der har omkring 70 ansatte.

Indlæser debat