Hvis vi deler ud, får vi alle mere

14. august 2019, 10.00

Carsten Ostersen.

SPEJDERE Jeg vil gerne dele en glæde med jer. En glæde jeg oplever ved at være spejderleder. I sidste uge sad jeg sammen med to andre ulveledere og planlagde den nye sæson for vores ulveunger. Jeg bliver stolt og forventningsfuld over det foreløbige arbejde.

Og dette skal være min opfordring til læserne af Herning Folkeblad. Del jeres gode oplevelser.

Mit håb er. at nogle af jer er gamle spejdere, og derfor vil jeg gerne opmuntre jer til at foreslå spejderlivet til den næste generation. Det må I selvfølgelig også, selvom I ikke selv var spejdere.

Gennem det næste halve år skal vi opleve en masse. F.eks. bygge en bro, klatre i træer og ikke mindst tage et mærke om flokken, hvor hver enkelt ulv skal prøve at forstå, at når man er fire-fem ulve i en bande, så betyder hver enkelt noget for at løse opgaverne. Vi har alle forskellige kompetencer og forcer – dem skal ulvene nogle gange selv finde – nogle gange er der andre, som kan hjælpe dem med at finde dem – og nogle gange er det andre, som gør dem opmærksomme på evner, de slet ikke selv kendte til….

Vi ønsker at se børn og unge vokse i fællesskab.

Vi har »åbent hus« næste weekend 18. august fra 10.30 – 14 ved Kideris, hvor alle interesserede kan komme forbi vores dejlige hytte og aktiviteter.

Det skal derfor være mit håb, at der vil dukke nye spejdere op, fordi vi har noget godt at tilbyde børnene. Jeg har faktisk hørt om bedsteforældre, som har tilbudt at betale kontingent og uniform til deres børnebørn. Og hvem kunne ikke tænke sig at en lille ven eller familiemedlem om flere år kan fortælle om deres tur til Spejdernes Verdens Jambore, som mere end 800 spejderne fra Danmark lige har oplevet i ferien sammen med 45.000 andre. Eller at de kan fortælle om oplevelser til »vores« nye Ungdomsø. som bliver indviet i Øresund 24. august.

Jeg vil i denne planlægningsfase også lige rette en tak til Herning Kommune, som er en af de deltagende kommuner i »Ren natur«, så vores ulve kan være med til at tage et lille medansvar for at gøre noget for naturen.

Vi ser frem til en ny sæson – og husk at del dine gode oplevelser med nogen.