International hæder: Kunst i hospitals-foyeren vinder prisen for Art Installation of the Year

Erik. A. Frandsens udsmykning af foyeren på Regionshospitalet Gødstrup har vundet fornem, international pris

Udgivet:09. juni 2023, 14.23

Læsetid:1 minut

Folkebladet var i sin tid forbi, da Erik A. Frandsen var i gang med sin kunstudsmykning i Gødstrup. Udsmykningen er sammensat af flere forskellige elementer - herunder otte store betonvægge på hver 60 kvadratmeter med det kunstneriske udtryk og motiv af livgivende molekyler, en torso og mennesker, der bevæger sig rundt. Foto: Henrik Ole Jensen

4 måneder siden

GØDSTRUP Der er hæder til Erik A. Frandsen og hans kunst i foyeren på Regionshospitalet Gødstrup. Kunsten har vundet prisen for Art Installation of the Year af Mental Health i London. Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse, hvor sygeplejefaglig direktør, Rikke Degn, glæder sig over, at prisen anerkender grundtanken om kunst og indretning, der har fokus på patienternes, de pårørendes og medarbejdernes trivsel gennem helende arkitektur.

Det er arkitektfirmaet Arkitema, som var med i det konsortium, der skitserede og designede Regionshospitalet Gødstrup, der har indstillet de integrerede kunstværker af Erik A. Frandsen i foyeren til den prestigefyldte internationale pris Art Installation of the Year, der hvert år uddeles af Design in Mental Health i Storbritannien.

Rart og imødekommende

Udsmykningen er en kombination af større og mindre skalaer og er udviklet sideløbende for at opnå et resultat, hvor arkitekturen og kunsten komplementerer hinanden og tilbyder et helende ophold i foyeren for det enkelte menneske.

- Min overordnede tanke har været at skabe en overskuelighed i et anti-hierarkisk og demokratisk foyerforløb fra somatikken og videre ind i psykiatrien. Det gøres ved at differentiere foyeren i forskellige intime rum med hver deres karakteristika. Det skal føles som et rart, imødekommende og menneskeligt inkluderende rum at træde ind i. Lige fra det samlende og dog også forskelligartede greb med de 15 indfarvede fiberbetongavle med hver deres specifikke farvesætning af indgangene til frescomaleri, mirrorpolished stålbillede, glasstiftmosaikker, lysskulptur, lyssætning ned af søjlerne og interaktive skærme bøjet rundt om tre af foyerens søjler. Det har været i en løbende kunstnerisk dialog med arkitekturen og foyerens møblering med en farvesætning, som blev koordineret med kunsten, siger Erik A. Frandsen i pressemeddelelsen.