Stor hæder: Ikast-pige er årets profil i Kvindeligaen

19-årige Olivia Møller Holdt, der repræsenterer Fortuna Hjørring, har vundet Spillerforeningens pris

Udgivet:05. juni 2021, 16.11

Læsetid:2 minutter

19-årige Olivia Møller Holdt fra Ikast er kåret til årets profil i Danmarks bedste fodboldrække på damesiden. Foto: Privatfoto

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

2 år siden

FODBOLD Landsholdsspilleren Olivia Møller Holdt, der er født og opvokset i Ikast, er lørdag kåret til årets profil i Kvindeligaen 2020/21.

Det er Spillerforeningen og kollegaerne i ligaen, som har hædret det 19-årige Ikast-talent, som siden sommeren 2020 har repræsenteret Fortuna Hjørring - en af traditionsklubberne i Danmarks bedste fodboldrække på damesiden.

- Det er selvfølgelig, fordi jeg selv har præsteret godt i den her sæson, men det skyldes i den grad også mine holdkammerater, som har været utrolig gode til at tage imod mig, lige siden jeg kom til Hjørring. Og så har de været utrolig gode til at sætte mig op, så jeg er kommet til at se god ud, siger Olivia Møller Holdt i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

- Jeg er stolt, og jeg synes, det er megafedt, fastslår Olivia Møller Holdt, der særligt sætter pris på, at det kollegaerne i ligaen, der har kåret hende.

- Jeg føler, at det giver et eller andet ekstra, at det er fra dem, man spiller over for hver weekend. Det er dem, der ser én, og de har jo så lagt mærke til mig, siden de har valgt at stemme på mig, siger hun i skrivelsen.

Landsholdsdebut var højdepunktet

Den unge midtjyske midtbanespiller, som også har fodboldfortid i Vildbjerg SF og VSK Aarhus, har et hav af ungdomslandskampe på samvittigheden. Men sæsonens højdepunkt var i april, da Olivia Møller Holdt fik sin debut for Danmarks A-landshold. Det var i en træningskamp i 1-0-sejren over Irland.

- Det var vildt at få lov til at prøve. Nu ved jeg godt, at det »bare« var en træningskamp, men det er stadig en kæmpe milepæl for mig personligt at få debut på A-landsholdet, siger Ikast-pigen.

I den netop afsluttede sæson glippede DM-guldet for Olivia Møller Holdt og Fortuna Hjørring. Den nordjyske klub har ellers vundet Kvindeligaen 11 gange siden 1994.

- Det har været en sindssyg speciel sæson. Da jeg kom til Hjørring, var det for at vinde guld. Det er jo ikke lykkedes. På den måde har det været en lidt skuffende sæson for holdet Fortuna Hjørring, men individuelt har det været mit bedste fodboldår. Så jeg sidder lidt med en underlig følelse af, at jeg ikke har opnået det, jeg ville, men samtidig har jeg vundet en pris, som jeg er utrolig stolt af, siger Olivia Møller Holdt.

Fortuna Hørring-profilen fra Ikast vandt Spillerforeningens pris foran Brøndby IF’s Nanna Christiansen og KoldingQ’s Lene Christensen.