Cykelvenner vil altid have minderne om Else Marie Jørgensen

28. oktober 2020, 10.47

Else Marie Jørgensen fotograferet hos Henning Jørgensen Cykler i forbindelse med at butikken fejrede 25-årsjubilæum i januar 2018. Foto: Henrik Ole Jensen

Cykelvennerne Birthe, Tove, Eigil, Jonna, Verner, Ingelis, Helge, Bente og Kurt har sendt følgende mindeord om Else Marie Jørgensen

Torsdag 22. oktober var Else Marie og Henning Jørgensen på cykeludstilling i Odense for at se på nyt til forretningen. De var på vej til spisning, da Else Marie faldt om, og selv om der var hurtig hjælp, lykkes det ikke at genoplive Else Marie.

Else Marie og Henning var sammen om Henning Jørgensen Cykler.

I butikken var Else Marie den, der gik forrest, og hun havde en stor viden og forståelse for det, som kunderne havde brug for. Bare et lille spørgsmål så vidste Else Marie, hvad der skulle findes frem.

Hun var god til at tale med børn om deres ønsker, når der skulle ses på ny cykel og cykelhjelm. Else Marie var unik til at finde det stykke tøj, sko og andet, som lige passede til det behov, som det skulle bruges til. Hun var god til huske størrelser, som man tidligere havde købt i butikken. Måske havde hun taget den viden med fra det daværende PM Huset i Herning, hvor hun blev udlært.

Henning Jørgensen var udsat for en faldulykke for et par år siden. I en længere periode, hvor Henning var sygemeldt, måtte Else Marie trække det store læs og gå forrest i forretningen. Det var et stort stykke arbejde, og det blev også klaret.

Else Marie var en kærlig person, som tog sig godt af sine børn, og især hendes børnebørn lå Else Marie meget på sinde. Var der sygdom, som krævede hjælp, var hun altid parat.

Hun vil blive savnet iblandt os. Vi, som har kendt hende lige siden, vi som unge gik til fest. Efter en cykelsæson skulle der gerne findes en pige som ledsager til den årlige afslutningsfest i cykelklubben. Henning var den heldige at finde en flot og sød pige i 1968 på La Cabana - det var Else Marie. Lige siden har det været et venskab ud over det sædvanlige. Vi har fulgt hinanden gennem mere end 50 år, og det er blevet til rejser sammen, weekendophold, sommerfester med mere. De oplevelser og timer sammen vil vi bære med os fremover. Vi vil savne Else Marie, men minderne kan ingen tage fra os. I denne svære stund for familien går vores tanker til Henning, Pia, Rene, svigerbørn og deres børn.

Æret være Else Marie Jørgensens minde.