Årets kunstner kåres

Rejselegat og hæder uddeles 12. marts, hvor der både er fernisering og generalforsamling

4. marts 2020, 08.28

Nina Hansen er den næste udstiller hos Kunstforeningen Trehøje i Den Gule Bygning i Vildbjerg. Foto: Privatfoto

VILDBJERG Der foregår hele tre ting på én aften, når Kunstforeningen Trehøje holder næste arrangement torsdag 12. marts.

Dels er der fernisering på en ny udstilling, og dels er der generalforsamling med kåringen af Årets Kunstner. Kunstneren bliver fundet blandt udstillerne på Trehøje Udstillingen, som blev holdt for nogle uger siden, og der har været nok at vælge imellem for bedømmelses-komiteen. I år deltog 24 kunstnere med i alt 80 værker.

Præmien for at blive Årets Kunstner er ud over omtalen et rejsegavekort på 5000 kroner. Som modydelse skal det udvalgte værk gives til Kunstforeningen Trehøje.

På næste udstilling er der ikke 24, men kun én udstillende kunstner. Det er Nina Hansen, som udstiller malerier, keramik, bronzearbejde og Raku.

Hendes værker er abstrakte og moderne og spænder fra det rolige maleri til det mere kraftfulde og ekspressive maleri. Hun lader sig udforske i processen og binder sig ikke af sine forestilling om det færdige billede, men hun kan undervejs med arbejdet bliver grebet af trangen til at dreje det i en ny retning.

Hendes foretrukne medie er akryl på lærred samt på papir af høj kvalitet. Hun anvender mange medier i sine malerier, såsom kul, tusch, oliekridt, serigrafi, papir og servietter. Alle malerier bliver afsluttet med en fernis, der giver både dybde og kraft. Ud over at male og dreje keramik, arbejder hun også med bronze.