Stor hæder til badmintonklub i Snejbjerg

Snejbjerg Badmintonklub er kåret som Årets Badmintonklub af DGI Midtjylland, efter flere år med enorm medlemsfremgang

Udgivet:11. marts 2022, 09.43

Læsetid:2 minutter

Snejbjerg Badmintonklub havde indkaldt spillere, forældre og frivillige til afsløringen af en stor nyhed, men kun formand Jonas Hansen vidste, hvad nyheden var. Der var stor jubel, da et kæmpe banner med teksten »Årets klub« rullede ind i hallen. Foto: PR-foto

SNEJBJERG Der var konfettikanoner og kagemænd og saftevand til de omkring 100 fremmødte spillere, trænere og forældre, da Snejbjerg Badmintonklub onsdag aften blev kåret som Årets Badmintonklub af DGI Midtjylland.

- Snejbjerg Badmintonklub er i rivende udvikling. Det går godt på alle fronter. Der er mange spillere, der er mange frivillige, og der er mange, der har lyst til at komme. Det er helt sikkert »make badminton great again«. På den baggrund har vi valgt, at Snejbjerg Badmintonklub er Årets Klub 2022, siger Thomas Scheler Sørensen, der er DGI Midtjyllands badmintonkonsulent, i en pressemeddelelse.

Det var en stolt formand, Jonas Hansen, der afslørede nyheden for klubben.

- Det er kæmpestort. Det er seks års arbejde, der kulminerer nu. Vi har alle en del af æren for den her pris. Det er dem, der kommer til træning, trænerne og de frivillige, der står bagved, og forældrene, der står på sidelinjen. Det er Årets Klub, og det er alles fortjeneste, lød det.

Over de sidste seks år er medlemstallet i Snejbjerg Badmintonklub vokset fra 33 til mere end 300.

En innovativ klub

Udviklingen skyldes blandt andet en aktiv rekrutteringsindsats med et åbent hus-event og flyers til alle børn på Snejbjergs to skoler. Desuden kan spillerne selv vælge, om de vil spille én eller to gange om ugen. Det giver større fleksibilitet og mulighed for at gå til flere idrætter.

På seniorsiden skyldes udviklingen i høj grad det, der foregår uden for badmintonbanerne. I indstillingen til prisen lyder det blandt andet:

»På seniorsiden er det, der virkelig har givet mere sammenhold og kammeratskab, at klubben giver en øl eller vand efter hver træning. Nu bliver mange gerne 30-40 minutter efter hver træning for at snakke og hygge«.

Med titlen som Årets Badmintonklub i DGI Midtjyllands område går klubben videre til den regionale finale mod de bedste klubber fra hele landsdelen. Vinder klubben her, går den videre til den landsdækkende kåring, som uddeles i samarbejde mellem DGI og Badminton Danmark.

Indlæser debat