Spejdere på udlandstur

7. juli 2019, 11.02

I 2014 rejste FDF også til udlandet. Dengang gik turen til Schweiz. Foto: Privatfoto

VIND På tirsdag tager FDF Landsdel 3 på en fælles tur til Østrig og kommer hjem søndag 14. juli med rygsækken fuld af minder og gode oplevelser.

I alt skal 305 FDF’ere fra 17 forskellige kredse af sted. Det fortæller Johanne Arlyng Plougmann fra Vind i en pressemeddelelse.

Johanne Arlyng Plougmann er ungdomsrepræsentant i FDF Landsdel 3.

Sidste gang, landsdelen tog på en fælles udlandstur, var i 2014. Dengang gik turen til Schweiz, og trods lidt regn undervejs var det en stor succes, som spejderne håber at gentage i år.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi i FDF går sammen på kryds og tværs af byer, aldre og meget mere om at lave sådan en fælles udlandstur. I Østrig tager kredsene på ekskursioner hver for sig, men hver kreds har også en dag, hvor de skal lave mad. På den måde hjælper vi hinanden på turen. Det bedste er nemlig at komme hjem fra en god, lang vandretur til færdig, lækker mad. I FDF løfter vi nemlig i flok, lyder det fra Johanne Arlyng Plougmann.

I Østrig har spejderne både mulighed for at tage i klatrepark, på vandreture, ned i miner og ud på gletsjere. Desuden er der naturligvis de klassiske FDF-traditioner, som for eksempel sketches, sange, konkurrencer og hygge.