135 cyklister trampede ud til Herning-Løbet

Udgivet:20. september 2021, 10.13

Læsetid:1 minut

Med 135 deltagere til Herning-Løbet kunne arrangørerne notere sig en fremgang sammenlignet med sidste år. Foto: Privatfoto

TJØRRING Lørdag blev den 22. udgave af Herning-Løbet cyklet i gang med afgang fra Nordvesthallen i Tjørring.

Løbsledelsen var spændt på, hvor mange der ville komme ud fra tilbagemeldinger fra andre arrangementer, hvor nedgang i deltagerantal mange steder har være meget markant i dette efterår.

Om det skyldes udsatte fester, konfirmationer, andre arrangementer og så videre, er svært at spå om, men der mødte 135 deltagere op i Tjørring til løbet. Det fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse. Det var en fremgang i forhold til sidste år, men en tilbagegang i forhold til 2019.

Cirka 70 frivillige hjælpere arbejdede med arrangementet, som blev afviklet uden uheld og med gode tilbagemeldinger fra deltagerne, oplyser Jørgen Bylov fra løbsudvalget i pressemeddelelsen.

Tjørring Cykel Motion, som står for arrangementet, markedsfører sig med et cykelløb for alle. De to hurtigste ryttere på 95 kilometer-ruten kom i mål med en gennemsnitfart på 40,7 km/t, så der blev kørt virkelig stærkt. Andre cyklede ruterne i et noget andet tempo, og kunne nyde den flotte natur i Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner.

Herning Kommune har renoveret en del veje omkring Herning de seneste par år, hvilket arrangørerne benyttede sig af ved planlægningen af de tre ruter. Og både i Sinding og Ørnhøj slap man uden om igangværende kloakarbejde.