Standpunkt: Velkommen tilbage, Vildbjerg Cup!

Udgivet:27. juli 2022, 11.19

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

7 måneder siden

Husker du coronatiden? Ja, selvfølgelig gør du det. Dengang, da blandt andet vores fælles oplevelsesmuligheder, sociale samvær og aktiviteter blev lukket ned, fordi vi risikerede at smitte hinanden, hvis vi mødtes. Hvor de store arrangementer og events, der kunne samle folk fra nær og fjern, måtte aflyses på grund af forsamlingsforbud, afstands- og arealkrav.

Det var på alle måder en træls, frustrerende og tung tid, hvor meget blev ødelagt.

Et af de store arrangementer, som måtte se sig besejret af coronarestriktioner, er Vildbjerg Cup.

En af Europas største fodboldturneringer for ungdomshold måtte efter 40 år med årligt stævne desværre aflyse i både 2020 og 2021. Til stor ærgrelse og frustration for tusindvis af fodboldglade børn, unge, forældre, trænere, ledere, klubber, dommere og officials fra mange forskellige nationer - og for Vildbjerg og omegn, der har stor fornøjelse af de omkring 20.000 gæster i byen, som turneringen normalt trækker til.

Men nu er Vildbjerg Cup heldigvis tilbage igen efter to års ufrivillig pause. I morgen åbner Vildbjerg Cup 2022 til fire dages fodboldkampe, hygge og fællesskab.

Omkring 6500 pige- og drengespillere i alderen 7-17 år fra 400 hold fra 10 nationer dyster i årets turnering, hvor der i løbet af fire dage spilles 1500 fodboldkampe på de mange baner ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Dertil kommer de tusindvis af forældre, søskende og klubfolk, som følger med holdene og spillerne, og som bor, spiser, hygger og shopper i området, mens turneringen spilles.

Der er i år desværre færre deltagere end vanligt, fordi corona stadig spøger og trækker spor i verden.

Men der er tydeligvis hos arrangører og andre lokale involverede en fuldstændig intakt og enorm entusiasme og kampgejst - og en stålsat vilje om at få Vildbjerg Cup til at spille mindst lige så godt som før coronapausen.

Jeg synes, Vildbjerg Cup er et imponerende arrangement, som egnen skal være stolt af. Det er en imponerende indsats, de mange gæve og ihærdige mennesker i Vildbjerg-området gør for at få det gigantiske setup til at fungere med logistik, overnatning, bespisning, turnering, forplejning, aktiviteter og alt muligt andet for tusindvis af mennesker i flere dage.

Vildbjerg Cup lader sig gøre, fordi et helt lokalsamfunds borgere og områdets butikker, virksomheder, foreninger, klubber og mange andre på forskellig vis bakker op om stævnet og hjælper til.

Og fordi næsten 1000 frivillige stiller op og er rygraden i det hele.

Velkommen tilbage, Vildbjerg Cup! Hvor er det dejligt, at I aldrig lader jer slå ud og endelig kan komme i gang igen med at bringe børn, unge og voksne sammen om fodbold, glæde og hygge.

Må det blive nogle fantastiske dage!

Hermed ønskes alle Herning Folkeblads læsere en rigtig god sommer. Standpunkt er tilbage onsdag 31. august. På gensyn!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Læs alt om Vildbjerg Cup i Herning Folkeblad i disse dage og i tillægget om Vildbjerg Cup, der omdeles med Lokalavisen i dag og på stævnepladsen og campingpladsen. Det kan også læses som e-avis på herningfolkeblad.dk eller hentes som fysisk eksemplar i Herning Folkeblad reception i Herning.