Efter to nederlag: Blue Fox svarede stærkt tilbage mod Rødovre

Det blev til en snæver, men bundfortjent sejr på 3-2

1. december 2020, 21.10

Kristian Jensen kæmper for pucken foran Rødovre-keeper Janis Voris. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Efter weekendens to nederlag til Aalborg og Frederikshavn var det et tændt Blue Fox-mandskab, der tirsdag aften indtog isen i Kvik Hockey Arena til en hjemmekamp mod Rødovre.

Træner Ben Cooper havde på forhånd været ude at efterlyse mere arbejde og intensitet. Det fik han, men som så ofte før i denne sæson var der ikke overvældende offensiv skarphed.

Trods tung Herning-dominans endte første periode 0-0. Men 47 sekunder inde i anden periode var der endelig mål. Mark MacMillan tog chancen lagt udefra, og pucken sejlede forbi Janis Voris i Rødovre-målet. Blue Fox havde på dette tidspunkt nok haft 20 større chancer, der ikke var blevet udnyttet.

Blot 10 sekunder senere havde Blue Fox igen pucken i nettet. Men dommerne havde fløjtet angrebet af i sekundet før, at Pontus Netterberg nettede.

Læs også
Frustreret Cooper: Vi mangler stabilitet
+Abonnement

I stedet fik Rødovre så udlignet ud af det blå. Oliver Kjær stod pludselig helt fri og kunne sende pucken forbi Simon Nielsen. 1-1 efter anden periode.

Føring i tredje periode

I tredje periode kom føringen tilbage til Herning. Bemærkelsesværdigt scorede Morten Poulsen på en friløber på et tidspunkt, mens »blårævene« havde Mathias Bau Hansen udvist. En forløsning for hjemmeholdet, der manglede lidt medgang.

Med knapt 11 minutter tilbage på uret kom det, der lignede afgørelsen. Mathias Bau Hansen scorede til 3-1 på oplæg fra Markus Jensen og Brodie Dupont.

Herefter kastede Rødovre sig frem i en offensiv satsning og kom til flere gode chancer. Med tre et halvt minut tilbage kom Blue Fox i undertal, da Nicolai Weichel blev udvist. Samtidig tog Rødovre målmanden ud og kunne altså spille seks mod fire.

Backen Reid McNeill var få centimeter fra at lukke kampen, da han fra dybt i egen zone sendte pucken på stolpen af Rødovre-målet. Men Rødovre slap med skrækken og kunne bevare presset.

Det tog dem da heller ikke mange sekunder at udnytte overtallet og score til 2-3 med lidt mindre end tre minutter tilbage ved Brett Welychka.

Presset fortsatte kampen ud, men Blue Fox red stormen af og hentede de tre point, selv om det blev mere spændende end nødvendigt. Skudstatistikken efter 60 minutter lød på 49-21 til i Blue Fox’ favør.

Næste kamp er fredag ude mod SønderjyskE. Søndag er der hjemmekamp mod Rungsted.

Læs også
Tidligere Blue Fox-målmand: Fik aldrig chancen i Herning
+Abonnement