Nye regler og muligheder kan få betydning for pensionen i 2022

10. januar 2022, 13.26

Anne-Louise Lindkvist. Foto: PR-foto

SENIOR Det er nok ikke det første, man tænker på efter nytår. Men der er god grund til at bruge lidt tid på pensionen her i starten af det nye år. 2022 byder nemlig på flere nye væsentlige regler og muligheder, som blandt andet kan få betydning for, hvornår man kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

For eksempel er folkepensionsalderen fra 1. januar er steget på ny - denne gang til 67 år. Det kan blandt andet betyde, at man måske først kan gå senere på pension, end man oprindeligt havde planlagt.

Hvis man ikke ønsker at følge sin folkepensionsalder, men i stedet vil trække sig tidligere, er der fra årsskiftet kommet en ny mulighed i form af tidlig pension. Det er der grund til at holde sig for øje og særligt, hvis man også er med i efterlønsordningen. For er man berettiget til begge ordninger, giver det god mening at undersøge, hvilken ordning der bedst kan betale sig.

Når det gælder efterlønnen, er det desuden værd at bemærke, at man i første halvår af i år kan få sine efterlønsbidrag udbetalt skattefrit, hvis man ikke har opnået sin efterlønsalder her ved årsskiftet og heller ikke vil benytte sig af ordningen.

Har man passeret folkepensionsalderen og ønsker at arbejde videre i 2022, så skal man være opmærksom på, at man også i år kan få en skattefri seniorpræmie - både for det første og det andet år, man arbejder efter folkepensionsalderen.

Indlæser debat