Transportminister så på motorvej

Minister besigtigede fredag Holstebromotorvejen sammen med andre medlemmer af Folketinget

Udgivet:04. oktober 2016, 12.51

Læsetid:2 minutter

Vejdirektoratet viste fredag byggeriet af Holstebro-motorvejen frem for transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (nummer to fra venstre) samt de midt- og vestjyske politikere Andreas Steenberg (R), Annette Lind (S) og Leif Mikkelsen (LA). Foto: Transport- og bygningsministeriet

7 år siden

Herning Vejdirektoratet præsenterede fredag motorvejsprojektet mellem Herning og Holstebro for transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) og gav derefter ministeren og de øvrige politikere en rundvisning på byggepladsen.

Vejdirektoratet oplyste, at projektet forløber planmæssigt, og at første etape af motorvejen til regionshospitalet i Gødstrup forventes at kunne åbne i 2017.

Hele motorvejen åbner i 2018.

- Det var en stor fornøjelse at betragte motorvejsprojektet ved selvsyn. Når motorvejen står færdig, er jeg ikke i tvivl om, at den vil bidrage til vækst og udvikling i hele det nordvestjyske område, siger Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse.

Stigende trafik

Den nuværende hovedlandevejsstrækning mellem Herning og Holstebro har ifølge Vejdirektoratet en relativ stor trafikbelastning.

Trafikken forventes at stige i de kommende år i takt med den generelle samfundsudvikling og som konsekvens af, at motorvejen mellem Vejle og Herning er færdiggjort.

Vejen til Gødstrup

Holstebromotorvejen vil - ud over at skabe en god vejbetjening til det nye regionshospital ved Gødstrup, hvor der i dag ikke er nogen vejforbindelse fra nord og vest - kunne afhjælpe den stigende trafikbelastning.

- Anlægget af motorvejen og Nordre Ringvej i Holstebro vil forventeligt forbedre fremkommeligheden og trafiksikkerheden. Derudover vil køretiden på de aktuelle strækninger blive reduceret. Det er meget glædeligt, siger Hans Christian Schmidt.