Vært på MGP: - Det er én stor fest

Musikken spiller en afgørende rolle i Silja Okkings liv og karriere - for den kan noget helt særligt, mener børneværten. Lørdag 2. marts skal hun stå i spidsen for MGP for børn, som hun kalder både rørende og ægte

24. februar 2019, 09.02

- Selv børn, der ikke har et sprog endnu, kan lave fagter og danse til musik, og det gør musikken til et universelt sprog, vi kan tale med hinanden på, siger tv-vært Silja Okking. Foto: Carsten Lauridsen

Der bliver sunget om venskaber og rulleskøjter, om at turde stå på en scene og om at være sig selv, om den første svære kærlighed og om at have en fed tøjstil. Intet emne er for stort eller småt til at blive sunget om, når de 10 finalister går på scenen til dette års udgave af børnenes MGP, som løber af stablen lørdag 2. marts i Jyske Bank Boxen.

Til at styre løjerne er Ramasjang-vært Silja Okking, og selvom det er første gang, hun skal være vært for et show i den kaliber, har hun styr på nerverne. Hun er vant til at lave live-tv med børn i blandt andet »Sommer Summarum«, og faktisk er det lidt af en drøm, der går i opfyldelse med MGP-værtskabet, som hun deler med Joakim Ingversen.

- Man skal sætte sig mål i livet, og gennem min karriere har MGP altid været et af dem. At det handler om musik, og at børnene selv har skrevet de numre, de skal optræde med, har altid tiltalt mig. De ord og melodier, de synger, kommer virkelig direkte fra hjertet, leveret med en renhed og umiddelbarhed, kun børn har, og så er det lige meget, hvad sangen så ellers handler om. Den fejring af og glæden ved musikken vil jeg gerne være med til, siger Silja Okking.

Sin egen vej...