Fodboldparret Gustav og Olivia: Der skal være tid til andet end fodbold

Olivia Møller Holdt og Gustav Isaksen er begge ambitiøse fodboldspillere. Parret har været sammen siden før, karriererne tog fart, og de ser mange flere fordele end ulemper ved at have den samme passion. Den største udfordring er at have tid nok sammen

Udgivet:28. september 2022, 17.00

Læsetid:9 minutter

Foto: Mingo Photo

Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

1 år siden

De er begge 21 år. De er begge professionelle fodboldspillere. Og de deler hverdagen - når karriererne ellers tillader det.

Olivia Møller Holdt fra Ikast og Gustav Isaksen - med rødder i Hjerk ved Skive men nu bosat i Aarhus - har dannet par, siden de gik i 1.G på HF.

Han er en stor profil for FC Midtjylland i superligaen, mens hun de seneste to år har spillet for en af de bedste danske klubber på kvindesiden, Fortuna Hjørring. Denne sommer skiftede hun til den svenske storklub FC Rosengård, som har base i Malmö.

To sideløbende, amibitiøse fodboldkarrierer. Og når dagens træning eller kamp er forbi, bruger de naturligvis hinanden til at gennemgå dagens glæder - eller skuffelser - på fodboldbanen.

Læs også
Nederlag efter straffesparksgyser: Isaksen og Danmark misser U21-EM Nederlag efter straffesparksgyser: Isaksen og Danmark misser U21-EM
Læs også
Nederlag efter straffesparksgyser: Isaksen og Danmark misser U21-EM

- Det er fedt, at man kan dele den samme glæde. Og at der er en ekstra forståelse for, hvad det er, man går igennem. Både når der er medgang og modgang, siger Olivia Møller Holdt.

- Fodbold betyder sindssygt meget for os begge to. Vi har den samme passion, og der har da været mange svære perioder, hvor vi har hjulpet hinanden. På den måde betyder det, at vi netop har hinanden, endnu mere, lyder det fra Gustav Isaksen.

Foto: Mingo Photo

- Han var en smart FCM-fyr

De blev altså kærester som 1.G’ere, men faktisk mødte de hinanden endnu tidligere. Det var, da Gustav Isaksen var flyttet fra Hjerk til Ikast og begyndt i talentafdelingen hos FC Midtjylland.

- Vi gik begge to i syvende klasse på Sønderagerskolen i Herning, men dengang snakkede vi aldrig sammen, fortæller Gustav Isaksen.

Hans kæreste bryder ind:

- Han fortæller altså kun det her nu, fordi jeg har fortalt ham, at vi gik i syvende sammen. Han kan simpelthen ikke huske mig fra Sønderagerskolen, griner hun og sender et kærligt bebrejdende blik videre.

- Det siger hun godt nok, men det passer ikke, indskyder Gustav Isaksen smilende.

- Men jeg kan tydeligt huske ham fra dengang. Vi gik i parallelklasse, og han var sådan lidt en smart fyr, griner hun.

- En af de der smarte FCM-fyre, som jeg faktisk ikke engang var interesseret i. Der var vist også noget hierarki, der spillede ind. Jeg var en pige-fodboldspiller, og de var FC Midtjylland-drengene.

Læs også
Storspillende Isaksen efter FCM's magiske aften: Det største jeg har prøvet Storspillende Isaksen efter FCM's magiske aften: Det største jeg har prøvet
Læs også
Storspillende Isaksen efter FCM's magiske aften: Det største jeg har prøvet

Senere kom de i samme klasse i 1.G på HF, og så opdagede de hinanden.

- Der gik ikke mange uger, før vi begyndte at snakke sammen, og så har vi været sammen lige siden, fortæller Gustav Isaksen.

- Jeg kan huske, at vi snakkede om, hvor vi havde gået i skole henne. Så sagde jeg, at jeg havde gået på Sønderager. Og han sagde, at det havde han også. Det ved jeg da godt, svarede jeg, griner Olivia Møller Holdt.

Foto: Mingo Photo

Fra før de blev kendte

De var et par allerede inden, deres respektive karrierer på fodboldbanen for alvor tog fart.

- Det er helt sikkert en fordel. Så fik vi ligesom skabt en base, pointerer Gustav Isaksen.

- Det tror jeg 100 procent også, medgiver Olivia Møller Holdt.

Hun peger på, at selvom hun selv er ved at være en ganske kendt fodboldspiller, som har fået landskampe, er Gustav Isaksen trods alt en hel del mere profileret via FC Midtjylland.

Læs også
Ikast-talent tager skridt op: Klar for svensk storklub Ikast-talent tager skridt op: Klar for svensk storklub
Læs også
Ikast-talent tager skridt op: Klar for svensk storklub

- Gustav bliver meget mere genkendt, end jeg gør, hvis vi for eksempel går en tur i Herning eller andre steder. Det gjorde du jo ikke for to-tre år siden, påpeger hun og kigger hen på sin kæreste.

- På det tidspunkt var vi på mange måder stadig i gang med at lære hinanden at kende, pointerer hun.

- Jeg tror også, det er en eller anden tryghed for »Gus«, at jeg ikke bare er én, der er kommet senere. Fordi jeg lige skrev på Instagram, at »du er sej, fordi du spiller i Midtjylland«. Det fylder også lidt for mig, at han ved, at jeg ikke er sammen med ham på grund af det. Vi har været sammen, inden alt det begyndte at ske, også.

Lidt for meget fodbold

Selvom de ser flest fordele ved, at de begge er fodboldspillere, giver det også udfordringer.

- Nogle gange kan det selvfølgelig blive lidt meget fodbold, for når man kommer hjem fra sit arbejde, altså fodbolden, er den anden jo også kommet hjem fra fodbold, siger Olivia Møller Holdt.

- Vi er blevet gode til at sige, når vi kommer hjem, at det var så fodbold for i dag, og så har vi ikke behov for at snakke så meget mere om det. Det kan nemt blive meget: Nå, var du god til træning i dag? Den slags snakker vi jo i forvejen om hele dagen, når vi er på arbejde.

- Men det er rart, når der er svære perioder, at der er én, der virkeligt forstår det, siger Olivia Møller Holdt.

De gør en dyd ud af også at bruge tid sammen på andet end at snakke fodbold. Men det kommer dog meget til at handle om sport ...

- Vi elsker begge sport generelt og laver alt muligt forskelligt. Det er faktisk sjældent, vi spiller fodbold sammen - jo nogle gange ude i haven, når vi står og skyder lidt til hinanden. Men ellers spiller vi mest tennis, basketball og padel og alt muligt andet, fortæller Gustav Isaksen.

- Men vi kan også sætte os ned og lave alt muligt andet end sport og hygge os sammen på andre måder. Det er vigtigt, også for at kunne restituere ordentligt. Og koble fra. Så kan man præstere bedst muligt, når man er i klubben, og slukke lidt for stikkontakten, når man kommer hjem, påpeger FC Midtjylland-spilleren.

- Vi er begge i en fodboldverden, så det ville da være unaturligt, hvis vi aldrig snakkede om fodbold. Men vi har lært det der med, hvornår vi skal trække stikket, tilføjer Olivia Møller Holdt.

De to fodboldspilleres forståelse for hinandens karrierer blev vigtig, da Olivia Møller Holdt denne sommer løb ind i en kæmpe skuffelse. Selvom hun var tæt på, blev hun ikke en del af den danske landsholdstrup, der spillede EM-slutrunde i England.

- Der brugte jeg Gustav sindssygt meget. Det er bare ikke fedt at blive valgt fra, specielt når det er éns passion og noget, man kæmper for hver eneste dag.

- Og det er nemmere for »Gus« at sætte sig ind i fremfor en veninde, som knap nok ved, hvad offside er, påpeger hun med et smil.

Læs også
På vej til udlandet: Lokal landsholdsspiller leder efter ny klub På vej til udlandet: Lokal landsholdsspiller leder efter ny klub
Læs også
På vej til udlandet: Lokal landsholdsspiller leder efter ny klub

En helt ny udfordring

I løbet af sommeren fik deres forhold en ny udfordring. Olivia Møller Holdt er nemlig skiftet til den svenske klub FC Rosengård, og dermed er hendes hverdag nu udenfor Danmarks grænser. Og langt væk fra kæresten.

Men den situation har parret været forberedt på, ville ske. På et tidspunkt ville én af de to ambitiøse fodboldspillere få muligheden for at komme til udlandet.

Foto: Mingo Photo

- Vi har for længe siden aftalt, at vi må tage det, som det kommer. Og at vi aldrig skal stå i vejen for hinanden. Det er faktisk det første, vi aftalte med hensyn til det, fortæller Gustav Isaksen.

- Vi kan godt klare at bo langt væk fra hinanden, for altså ... vi har godt nok været meget væk fra hinanden i forvejen, påpeger han.

Mens Gustav Isaksen har spillet i FC Midtjylland, har Olivia Møller Holdt spillet i Fortuna Hjørring i de seneste to år. Begge har ofte været af sted med deres klub, også på længerevarende rejser.

- Vi kender følelsen af at være væk fra hinanden, så vi kan også klare at bo i to forskellige lande, slår Gustav Isaksen fast.

Tilvænningen til den nye hverdag er stor, men parret er vant til at bo hver for sig. De har endnu aldrig boet sammen. Gustav Isaksen har en lejlighed i Aarhus, mens Olivia Møller Holdt i de seneste to år har boet i Hjørring, mens hun spillede for Fortuna Hjørring.

Så der er tilbragt tid sammen begge steder og hos hinandens familier - ikke mindst hos Olivia Møller Holdts familie, som bor i Ikast meget tæt på FC Midtjyllands træningsanlæg.

- Når jeg ser rundt på mine venner, så bor de alle med deres kærester. Det ville jeg da også godt, men det kan vi bare ikke. Og det er helt sikkert den største ulempe ved det hele. At vi ikke kan bo sammen og se hinanden hver dag, erkender Gustav Isaksen.

- Men når vi så er sammen, er vi altid glade og hygger os sammen. Fordi vi ved, at vi er væk fra hinanden lige om lidt igen.

- Selvom vi ikke har boet sammen, har vi været vant til at se hinanden fire-fem dage hver uge, men sådan kan det jo ikke være nu. På den måde er det selvfølgelig en kæmpe omvæltning, siger Olivia Møller Holdt.

Selvom den fysiske afstand nu er stor, føler parret sig trygge i, at den udfordring klarer de også. Sammen.

- Jeg er i hvert fald ikke bange for det, siger Olivia Møller Holdt, mens hendes kæreste nikker bekræftende.

- Vi vil kæmpe for det, også når og hvis det bliver svært. Selvfølgelig bliver det hårdt, men der skal da mere til. Det skal vi nok klare, siger Gustav Isaksen.

De store ambitioner

Og hvis længslen efter at være sammen med kæresten ind imellem bliver svær at klare, kan de to fodboldspillere tænke på, hvorfor den aktuelle situation er det hele værd. Hver især har de kæmpestore ambitioner med deres karrierer.

- Mit mål er at blive en fast spiller på landsholdet. Blive udtaget hver gang og komme med til slutrunder. Bare få en fed karriere. Jeg vil gerne spille i Barcelona, fortæller Olivia Møller Holdt med et smil.

- Så hvis du kommer igen og spørger om fem år, og jeg så er på landsholdet og spiller i Barcelona. Så ser det godt ud, griner hun.

Gustav Isaksen understreger, at han trives i FC Midtjylland, hvor han i løbet af de seneste par sæsoner har fået sit store gennembrud. Men naturligvis drømmer han også stort. Og om udlandet.

- Det største må være at komme på landsholdet. Og så vil jeg bare gerne have nogle fede oplevelser med fodbolden. Man snakker meget om mesterskaber og trofæer, men de gange, hvor jeg har været gladest, har været til udekampe i Europa. Kæmpestore oplevelser, hvor man virkelig sætter pris på, at man spiller fodbold, pointerer han.

Foto: Mingo Photo
Foto: Mingo Photo