38-årig nægter dobbeltdrab i Tusindårsskov

Den 38-årige VS nægter sig skyldig dobbeltdrabet på ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen, da sagen mod ham mandag formiddag blev indledt i Retten i Odense.

Udgivet:16. april 2012, 10.05

Læsetid:2 minutter

Benjamin Küstein/POLFOTO/arkiv.

/ Ritzau /

Siden han blev anholdt en måneds tid efter dobbeltdrabet, har den 38-årige nægtet at udtale sig efter råd fra sin forsvarer, Jesper Storm Thygesen.

Dobbeltdrabet blev begået onsdag den 13. april sidste år, da ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen gik den sædvanlige aftentur i den naturskønne Tusindårsskov i Odense.

Bjarne Johansen blev ramt af 13 skud og Heidi Nielsen af 10 skud. I alt fandt politiet efterfølgende 32 patronhylstre affyret fra en maskinpistol, som senere blev fundet i Langesø af dykkere fra frømandskorpset.

En lille måneds tid efter dobbeltdrabet blev den 38-årige VS anholdt. Han har siden nægtet at udtale sig til politiet.

Han har på forhånd sagt, at han vil udtale sig i retten, men da han ikke har haft mulighed for at se alt politiets materiale mod sig, har hans forsvarer anbefalet, at han lader være.

- Når og hvis materialet er fremlagt i retten, er det muligt, at min klient vil udtale sig, siger forsvareren Jesper Storm Thygesen.

Gennem sin forsvarer nægter den skaldede og fængselsblege VS sig dog skyldig i anklagen om dobbeltdrab.

Anklageren kan i retten fortælle, man havde fundet dna-spor fra VS på et patronhylster, som blev fundet i området, hvor dobbeltdrabet fandt sted.

- De tekniske analyser viser, at sandsynligheden for, at dna-sporet kommer fra VS, er en million gange højere end sandsynligheden for, at det skulle stamme fra en anden, siger anklageren i sagen, vicestatsadvokat Claus Guldbrand, i retten.

Forsvareren vil prøve at så tvivl om VS' skyld hos nævningene ved at pege på en anden mulig gerningsmand, som er blevet fejlbehandlet af Bjarne Johansen, der var kirurg på Odense Universitetshospital.

- Jeg skal ikke bevise, at det er ham. Jeg skal pege på nogle forhold, der taler imod, at min klient er gerningsmanden. Hvis der er en mulighed - lille eller stor - for at LT kan være gerningsmanden, så skal min klient frifindes, siger forsvareren.

/ritzau/