Universitetet åbner ny bygning i Birk

Lagerbygning forvandles til moderne teknologihal med 3D-print, robotter og solceller

28. april 2019, 19.46

Universitetet udvider ved Birk. Foto: Tom Laursen

Erhverv AU Herning har offentliggjort planerne for en ny teknologibygning cirka en kilometer fra Birk Campus. Bygningen får navnet Engineering Lab, når man til august har forvandlet en 1000 kvadratmeter stor lagerbygning på Industrivej Syd til en moderne teknologihal med laboratorier, tech-værksteder, auditorier og undervisningslokaler.

Det sker som et led i universitetets ingeniørsatning og åbning af nye uddannelser i Herning.

- Vores mål er at etablere gode eksperimentelle faciliteter for vores ingeniørstuderende i Herning, så de helt fra første semester kan begynde at overføre teori til praksis i deres projektarbejde, siger Conni Simonsen, direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Engineering Lab kommer til at huse laboratoriefaciliteter inden for områderne maskinteknik, elektrisk energi og elektronik med udstyr til blandt andet 3D-print, solceller, skala-vindmøller, robotter og avancerede sensorer.

- Det er tanken, at Engineering Lab skal være en integreret enhed for alle vores ingeniørvidenskabelige uddannelses- og udviklingsaktiviteter. Og det er tanken, at det skal være et åbent hus, hvor virksomheder kan samarbejde med både studerende og vores faglige stab og få hjælp til at benytte faciliteterne og gennemføre ingeniørfaglige projekter inden for især digitalisering, Internet of Things, Industri 4.0 og bæredygtighed, siger Martin Heide Jørgensen, Ingeniørdocent ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Dialog med erhvervslivet...