Rækkehuse på vej ved Holing Sø

12 nye rækkehuse i et plan er på vej på Lindebakken i Tjørring, som ligger tæt på både by og natur

Udgivet:10. februar 2020, 10.27

Læsetid:5 minutter

Thomas Asmussen (t.v.), arkitekt ved Fink Ejendomme, Kim Krogh, boligrådgiver ved Fink Ejendomme, og Allan Christensen, medindehaver hos Danbolig Herning, har placeret sig på den kommende byggeplads ved Holing Sø. Til efteråret vil de første rækkehuse stå klar til indflytning. Foto: Henrik Ole Jensen

4 år siden

Om godt en måned begynder byggeriet af de første fem ud af 12 etplansrækkehuse på Lindebakken i Tjørring, hvor Fink Ejendomme har fundet det, de kalder en »unik lomme« til byggeriet.

- Her er man i naturen og tæt på vand, mens man samtidig er tæt på byen. Det er unikt, fortæller Kim Krogh, som er boligrådgiver hos Fink Ejendomme, der står bag byggeprojektet.

I det kommende boligområde er man tæt på både Fuglsang Sø og Holing Sø, så man vil fra flere af boligerne have kig til vandet.

- Og man har Løvbakkerne i baghaven, påpeger Allan Christensen, som er indehaver hos Danbolig Herning.

Den lokale ejendomsmæglerbutik har fået til opgave af sælge de 12 rækkehuse, som de kommende købere har mulighed for at sætte sit eget præg på.

- Vi sætter de udvendige rammer, mens køberne selv kan være med til at vælge alle de sjove tiltag som blandt andet gulve og inventar fra Svane Køkkenet, siger Kim Krogh.

Han fortæller, at hvis køberne er tidligt på færde kan de ligeledes komme med forslag til boligens indretning.

- På den måde bliver hvert hus også lidt unikt. Det kan køberne godt lide, fortsætter han.

Det er også unikt med rækkehuse i boligområdet, da Fink Ejendomme er de eneste, der har fået lov til at opføre rækkehuse i området, der ellers byder på parcelhuse, fortæller Kim Krogh.

Store vinduespartier og fællesrum

Rækkehusene, som får en ensidig taghældning og opføres efter BR 18, så man er sikret et lavt energiforbrug, bliver opført i fem forskellige størrelser fra 113 til 146 kvadratmeter.

Den mindste bolig rummer soveværelse, værelse, bryggers, badeværelse samt køkken-alrum og stue i ét, mens den største bolig har yderligere to værelser og endnu et badeværelse.

Fælles for boligerne - uanset størrelse - er det store køkken-alrum og stue i ét, som udgør boligens fælles opholdsrum.

- I vores byggerier lægger vi stor vægt på fællesrummet, som er minimum 50 kvadratmeter i rækkehusene her, forklarer Kim Krogh.

Rummet vil foruden de mange kvadratmeter få en masse lys, da der i stuen kommer et stort vinduesparti, der går fra gulv til loft.

- Det kommer til at vende mod syd og ud mod søen, siger Kim Krogh og fortæller, at haverne ligeledes bliver sydvendte.

Boligerne kommer på mange måder til at minde om de nybyggede boliger på Ny Koustrup Mark i Lind samt de otte rækkehuse, som Fink Ejendomme allerede har opført på Lindebakken, og som stod klar til indflytning i juni.

Bred målgruppe

Det glæder Allan Christensen, der gennem salget af boligerne i Lind, har en god mavefornemmelse for, at de nye rækkehuse på Lindebakken også vil gå som varmt brød.

- Jeg har oplevet flere, der har spurgt efter lignende boliger i Tjørring, siger Allan Christensen.

Ud fra hans erfaringer ved han, at den type bolig, der bliver bygget på Lindebakken, rammer en bred målgruppe - det er både børnefamilier, seniorer, enlige og unge par, der kan være mulige købere.

- Det er en god, gennemprøvet indretning - og det er et byggeri af høj kvalitet. Vi ved, at modellen kan sælges, så jeg ser ingen hindringer, lyder det fra Allan Christensen, som igen fremhæver den nærtliggende dyrehave Løvbakkerne, søerne og den korte afstand til skole, indkøb samt fritidsaktiviteter.

Første underskrift er sat

Flere har allerede vist interesse for byggeriet af etplansrækkehusene, og den første underskrift er sat.

- Men vi holder løbende åbent hus-arrangementer, indtil vi har fået solgt alle husene i projektet, fortæller Allan Christensen, som kan invitere de interesserede inden for i et udstillingshus i Lind.

- Det er en fordel, at vi kan tage mulige købere med ud og se et udstillingshus, så de kan få en fornemmelse af det færdige resultat. Det er en tillidssag at købe hus, fortsætter han.

Det er også her, man kan få en fornemmelse af de mange tilvalg, man som køber kan gøre sig, når man vil sætte sit eget præg på et af rækkehusene på Lindebakken.

- Alt kan sådan set lade sig gøre, vi har ikke ret mange begrænsninger, fortæller Kim Krogh, der guider kunderne gennem de mange muligheder.

Overtagelse sidst på året

Uden tilvalg koster boligerne mellem 2.395.000 og 2.995.000 kroner - alt efter størrelsen.

De første fem boliger, som udgør første etape af byggeriet, står efter planen klar til indflytning til november. Der er endnu ikke sat en startdato på byggeriet af de syv resterende huse, som udgør anden etape - og som kommer til at ligge mellem de otte toplansrækkehuse, der allerede er opført, og de fem, som Fink Ejendomme påbegynder byggeriet af om kort tid.

- Det kommer an på, hvordan salget går, lyder det fra Kim Krogh.

Sådan vil boligerne komme til at tage sig ud. Det er de forreste fem rækkehuse, som påbegyndes i først. Toplansrækkehusene, som man her ser helt bagerst, stod færdige i sommer. Illustration: Fink Ejendomme
Billedet er fra Fink Ejendommes udstillingshus på Ny Koustrup Mark i Lind, hvor der er lagt vægt på stort køkken-alrum og stue i ét, som har et stort vinduesparti - ligesom man vil opleve i rækkehusene på Lindebakken. Foto: Henrik Ole Jensen
Boligmagasinet var med ude at se boligerne, som Fink Ejendomme har bygget i Lind. Her ses et køkken-alrum, hvor man har lavet forskellige tilvalg - blandt andet på væg og gulv. Foto: Henrik Ole Jensen