Al breddeishockey er aflyst: Metal Ligaen stadig i ventepostion

Fra og med i dag aflyses alt ishockey i Danmark. Metal Ligaen håber stadig at komme i gang

12. marts 2020, 08.49

Peter Eg Larsen scorede for Herning Ishockey Klub, der i aftes vandt den fjerde kvartfinale i 1. divisions slutspil. Det sikrede dem en femte kvartfinale i morgen, men den er nu aflyst sammen med alle øvrige ishockeyaktiviteter. Foto: Flemming Hansen

ISHOCKEY I aftes meldte Danmarks Ishockey Union ud, at unionen med øjeblikkelig virkning indstiller alle aktiviteter i 1. division, kvindeligaen og alle ungdomsrækker.

Det vil sige, at der fra i dag ikke spilles flere ishockeykampe i denne sæson, og ligeledes indstilles alle træninger i alle klubber.

Tidligere på ugen valgte Metal Ligaen at udskyde og ændre sit slutspil, så det forhåbentlig kan genoptages senere. Det håb har man tilsyneladende stadig, for Metal Ligaen er ikke nævnt i meddelelsen fra unionen.

- Myndighedernes besked er krystalklar; vi skal eliminere alle mulige omstændigheder hvor vi samles, og dansk ishockey støtter op om dette hundrede procent, lyder det i meddelsen fra Danarms Ishockey Union.

Beslutningen kommer til at gå ud Herning Ishockey Klubs mandskab i 1. division. Her spillede holdet i aftes i Hvidovre den fjerde kvartfinale. Med en sejr på 5-3 fremtvang Herning en femte og afgørende kamp, der skulle være spillet i Herning i morgen. Den kamp er naturligvis aflyst.

- Det forventes, at alle følger denne anvisning i en svær tid. Lad os stå sammen og komme stærkt tilbage, noterer unionen.

I forvejen har en lang række europæiske lande også lagt deres turneringer helt ned. Det gælder blandt andet den tyske DEL-liga, den østrigske EBEL-liga og den norske liga.