Borgerne brugte det ikke: Kommune dropper pasmaskiner i oplandet

De seneste par år har det været muligt at bestille pas via en selvbetjeningsmaskine på bibliotekerne i Vildbjerg, Aulum og Kibæk, men manglende interesse betyder nu afvikling

27. februar 2021, 12.55

Borgerservicechef Eva Graae kunne i november 2018 fortælle, at Herning Kommune ville udvide borgerservice-mulighederne på lokalbiblioteker i Aulum, Vildbjerg og Kibæk med pasbestilling via videoskærm. Det har siden kun været brugt i begrænset omfang og bliver nu afviklet. Foto: Kenneth Meinby Sørensen

VILDBJERG/AULUM/KIBÆK Mod slutningen af 2018 besluttede Herning Kommune at løfte borgerservice-tilbuddet i centerbyerne Vildbjerg, Aulum og Kibæk.

På byernes biblioteker blev i januar 2019 opstillet en maskine, som gjorde det muligt at bestille pas, uden at man skulle bevæge sig ind til rådhuset i Herning.

På selvbetjeningsmaskinen kunne borgerne få taget foto, afgive fingeraftryk og sætte sin underskrift, og der var hjælp at hente via en videoforbindelse til Borgerservice i Herning. Tilbuddet har imidlertid vist sig ikke at have den store interesse, for maskinens andel af de samlede pasekspeditionerne i 2019 og 2020 var under halvanden procent - 225 i alt.

Ingen udvikling...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben