FCM-direktør: En sjetteplads havde også været uacceptabel

Direktør Claus Steinlein betegner det som et af de største lavpunkter, han har oplevet med FCM, at holdet nu skal spille nedrykningsspil

Udgivet:19. marts 2023, 22.11

Læsetid:3 minutter

Direktør Claus Steinlein (t.h.) håbede til det sidste, at FCM kunne smutte med i mesterskabsspillet. Men han understreger, at en sjetteplads i sig selv også havde været en skuffelse. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

2 måneder siden

FODBOLD For første gang siden sæsonen 2005/06 slutter FC Midtjylland en superligasæson uden for top-seks.

FCM må efter pointdelingen i Silkeborg spille resten af sæsonen i nedrykningsspillet og kan i bedste fald slutte som nummer syv. Det vil være en tangering af klubbens dårligste placering i superligaen nogensinde.

- Det er et af top-lavpunkterne i FC Midtjyllands ellers fantastiske historie, fastslår Claus Steinlein, administrerende direktør i FCM.

Ligesom alle andre sad han på kanten af sædet og håbede til det sidste på en plads i top-seks under søndagens medrivende kamp.

- I dag var det bare fodbold, når det er allerbedst og allerværst. Der fik man jo det hele. Da vi scorede til 4-3, var der én, der råbte, at Nordsjælland også lige havde scoret, og pludselig var vi i mesterskabsspillet. Vi nåede lige at tænke: »Den er der sgu’«. Men så skulle dommeren ud at tjekke målet på videoskærmen, beskriver Claus Steinlein.

Men sæsonen har nu ikke givet meget grund til smil.

- Det er jo ikke i dag, vi misser det. I dag synes jeg, at drengene gjorde, hvad de kunne og leverede en herrefight. Det er jo over hele sæsonen. Det var også det, vi tog konsekvensen af i tirsdags, siger han med henvisning til fyringen af cheftræner Albert Capellas.

FCM-direktøren fastslår også, at en plads i mesterskabsspillet ikke i sig selv havde ændret på det store billede.

- Det har været en lang periode, hvor vi ikke har levet op til vores forventninger. Og selv hvis vi havde haft to point mere og var røget med på en sjetteplads, så havde det stadig været et uacceptabelt grundspil. Vi har jo fået alt for få point i forhold til de forventninger, vi har til hinanden i Midtjylland, fastslår Claus Steinlein velvidende, at FCM blot hentede 1,27 point per kamp i grundspillets 22 kampe.

Svar til kritikere

Flere fans retter også en kritik mod ham selv og sportschef Svend Graversen midt i den svære situation.

- Jeg kan mærke, at Midtjylland er blevet en større klub. Der er større forventninger end nogensinde før. Og det er jo, fordi vi har leveret opadgående i 23 år med nogle få bump, og i de seneste fem år har det kun været første- og andenpladser. Det har både Svend og jeg og resten af teamet været en del af. Så jeg ser det som om, at andre står med de samme frustrationer som os. Og det har vi nu 10 kampe til at rette op på i den her sæson, siger direktøren.

Han har ros til assistenttræner Niels Lodberg, der agerede midlertidig cheftræner i søndagens kamp mod Silkeborg. Men den nye cheftræner er angiveligt lige på trapperne.

- Vi har arbejdet på det igennem den her uge, og jeg håber på, at vi får noget på plads i løbet af landsholdspausen, fastslår administrerende direktør, Claus Steinlein.

Læs også
FCM’s dobbelte målscorer efter vild rutsjebanetur: Jeg har aldrig været så lykkelig - og så skuffet FCM’s dobbelte målscorer efter vild rutsjebanetur: Jeg har aldrig været så lykkelig - og så skuffet
Læs også
FCM’s dobbelte målscorer efter vild rutsjebanetur: Jeg har aldrig været så lykkelig - og så skuffet
Læs også
Kommentar efter FCM-dukkerten: Oprydning venter forude Kommentar efter FCM-dukkerten: Oprydning venter forude
Læs også
Kommentar efter FCM-dukkerten: Oprydning venter forude
Læs også
FCM-kaptajn er tæt på et skifte til USA FCM-kaptajn er tæt på et skifte til USA
Læs også
FCM-kaptajn er tæt på et skifte til USA

Indlæser debat