Nekrolog: Mogens Rabis Vesterager var en arbejdshest - i fritiden var han aktiv på Snapchat

Mogens Rabis Vesterager, Gjellerup, døde 23. august efter et kort kræftforløb. Han blev 76 år

Udgivet:08. september 2023, 18.00

Læsetid:4 minutter

Det meste af livet arbejdede Mogens Rabis Vesterager, Gjellerup, med tøj blandt andet sammen med sin far og lillebror. Han døde 23. august 2023. Foto: Privatfoto

Jacob Hove
Debatredaktør
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

NEKROLOG Familiens store planlægger er her ikke mere. Mogens Rabis Vesterager var logistikkens mester, og han var samlingspunktet, som holdt snor i de mange sociale tråde i familien.

Mogens Rabis Vesterager blev født 15. december 1947 som den ældste af to sønner. Han voksede op i Herning, hvor han blandt andet har gået på Herningsholmskolen - senere læste han til merkonom.

Det var på Herningsholmskolen, at Mogens Rabis Vesterager første gang mødte Jytte Holmberg Vesterager, som gik en årgang under ham, og deres bekendtskab udviklede sig gennem årene i en sådan retning, at de i 1967 blev gift i Fredens Kirke.

I 1971 byggede parret hus på Sønderbakken i Gjellerup, og fem år senere kom først en datter til og tre år senere en søn.

Et arbejdsliv med tøj

Mogens Rabis Vesterager kom i lære hos Nykjær Boligtekstil i Herning, og derefter begyndte han på sin fars fabrik i Tjørring.

Faren William Vesterager drev William Vesterager Trikotagefabrik, som beskæftigede sig med damestrik - en virksomhed, han oprindelig havde etableret hjemme i kælderen på H.C Ørstedsvej. Ikke kun Mogens, men også hans lillebror Leif Vesterager kom ombord i familievirksomheden, som de to senere ændrede navnet på til ML Design.

ML Design lukkede ned omkring 1990, og derefter begyndte Mogens Rabis Vesterager at arbejde hjemmefra i en virksomhed, som importerede damestrik fra Asien. Han blev senere ansat ved System Transport, (i dag System Transport Lifestyle Logistics), som han var med til at opbygge i HI Park. Han var ansat indtil sin pension, ja faktisk lidt længere end det, for der var bud efter ham, og familien beskriver ham som en arbejdshest, der ikke kunne lade arbejdet ligge, når der var behov for hans assistance.

Ud på egen hånd

Som pensionist begyndte han at spille golf, hvilket han noget overraskende blev bidt af. Hustruen Jytte forærede han et gavekort til golftræning, og sammen nåede de at spille en masse sammen. Tiden blev også brugt i parrets sommerhus i Søndervig, og der var faste aftaler med børnebørnene om dejlige besøg.

Og så var der rejserne. Da børnene Tina Holmberg Staab og sønnen Claus Holmberg Vesterager var yngre, kom de med rundt i Europa, men da de blev ældre, manglede Mogens Rabis Vesterager en rejsepartner, for hans kære hustru havde ikke den store lyst til lange ture, men foretrak sommerhuset. Men af sted ville han, og det kom han. Først var han ude på egen hånd, men siden fik han nogle faste rejsekammerater, der sammen besøgte eksotiske rejsemål.

I april skulle han have været i Jordan, men han måtte melde afbud, da han ventede på svar fra nogle vigtige prøver fra lægen.

Mogens Rabis Vesterager fik konstateret lungekræft, og efter et forløb som varede et lille halvt års tid, døde han 23. august 2023.

Alt var planlagt

Gennem hele sit sygdomsforløb var Mogens Rabis Vesterager uselvisk, og i stedet for at dvæle ved sin sygdom, var han interesseret i, hvordan menneskerne omkring ham havde det. Når børn og børnebørn var på besøg, ville han høre om deres skole, job, fritidsaktiviteter og så videre, og han spurgte altid ind til, hvordan det gik med hustruen Jytte Holmberg Vesterager.

Mogens Rabis Vesterager var eminent til at planlægge, og det kom også tydeligt frem i den sidste tid. Han tog hånd om det hele, så hustruen ikke havde noget at bekymre sig om, når tiden kom, hvor han ikke længere var der. Han opsagde diverse medlemskaber og abonnementer og havde en klar holdning til, hvilken ny bil der kunne erstatte husholdningens to gamle.

Det har givet familien en enorm tryghed at vide, at alle organisatoriske udfordringer er blevet løst. Men samtidig er det forbundet med ængstelse at vide, at familiens store planlægger ikke længere i blandt dem.

Det var Mogens Rabis Vesterager, der stod for kommunikationen, når der skulle arrangeres familiesammenkomster. Apropos kommunikation så mestrede han også de unges foretrukne kommunikationsmidler og holdt således kontakten ved lige med sine børnebørn gennem både Facebook, Instagram og Snapchat.

Familien vil huske Mogens Rabis Vesterager som et sjovt og festligt menneske, som en omsorgsfuld og kærlig person og som en arbejdshest, der kørte på.

Han var medlem af Folke Bernadotte-logen i mere end 35 år og af Herning Y’s Men's Club i 25 år.

Han blev bisat ved Gjellerup Kirke lørdag 2. september.

Han efterlader sig hustruen Jytte Holmberg Vesterager, som fortsat bor i huset i Gjellerup, børnene Tina Holmberg Staab og Claus Holmberg Vesterager samt seks børnebørn.

Indlæser debat