112

Voldsom brand i renovationsvirksomhed: Måtte tilkalde ekstra hjælp - omkring 40 brandfolk deltog i slukningsarbejdet

Tirsdag aften brød der brand i en maskine i en hal hos virksomheden Marius Pedersen. Det gav en kraftig røgudvikling

Udgivet:06. juni 2023, 21.15

Læsetid:2 minutter

Tirsdag aften var der gået ild i en maskine i en hal hos renovationsvirksomheden Marius Pedersen i det sydlige Herning. Foto: Holck-Photo

Martin Hove Thomsen
Journalist
Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker primært sundhedsområdet, men jeg skriver om det meste. Har du et tip til en god historie, eller går du og undrer dig over noget, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.
Se flere artikler af Martin Hove Thomsen

4 måneder siden

HERNING Brandfolkene har tirsdag aften fået en brand hos renovationsvirksomheden Marius Pedersen under kontrol. Det fortæller indsatsleder Peter Kristensen fra Brand & Redning Midtvest.

- Der var gået ild i en maskine, som knuser brandbart affald, og det var inde i en hal, fortæller han.

En medarbejder havde inde på kontoret opdaget branden og slået alarm. Det skete ved 19-tiden.

- Da vi ankom, var der flammer op over bygningen og en pæn røgfane ud over messecentret. Vi frygtede, at hele bygningen ville bryde i brand, og det ville være noget bøvl, så jeg valgte at tilkalde alle mulige, siger Peter Kristensen og fortæller, at omkring 40 brandfolk fra Herning, Ikast, Videbæk og Lem deltog i brandslukningsarbejdet.

- Vi valgte at gå aggressivt til værks, så vi kunne angribe branden fra alle sider, siger indsatslederen.

Og det gav pote. Branden spredte sig ikke yderligere.

- Jeg vil skyde på, at 75 procent af bygningen kan bruges i morgen, siger Peter Kristensen.

Overvejede et varsel

En kort overgang overvejede indsatslederen, om der skulle sendes et varsel på grund af røgudviklingen, som primært gik hen over messecentret.

- Røgen var sort, og vi vidste ikke, hvor meget plastik, der var i maskinen, så røgen var muligvis giftig. Vi overvejede at varsle i omkring 10 minutter, men politiet var mødt talstærkt frem, så de kunne sende nogle patruljer ud for at se, hvilke røggener der var. Heldigvis var der ingen messer - messecentret tog det meste af røgen. Men der var ingen på arbejde, siger han.

Derfor kunne idéen om at udsende et varsel om røgen hurtigt droppes.

- Al røgen er væk, og vi har styr på branden. Den er under kontrol, efterslukningsarbejdet er i gang, og nu kan vi begynde at sende de første folk hjem, siger indsatslederen her kort før klokken 21.