112

Spejlglat vejbane: Bilerne snurrede rundt på motorvejen ved Pårup

Politiet valgte lørdag aften at lukke dele af Herningmotorvejen på grund af spejlglatte vejbaner

Udgivet:12. marts 2023, 08.56

Læsetid:1 minut

Fem bilister mistede lørdag aften herredømmet over deres biler og kørte galt på Herningmotorvejen mellem Pårup og Funder. Foto: Martin Ballund

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

ENGESVANG Motorvejen mellem Pårup og Funder ved Silkeborg blev lørdag aften omdannet til en skøjtebane.

Politiet modtog klokken 17.46 det første opkald om en bil, der var snurret rundt og kørt galt på strækningen. Inden længe var det samme sket for yderligere fire biler, hvorefter politiet besluttede at lukke motorvejen midlertidigt.

- Det var vel det, man kalder sort is. Måske er der kommet en regnbyge, hvorefter temperaturen er skiftet til frostgrader. Under alle omstændigheder valgte vi at lukke motorvejen klokken 18.37, indtil der var blevet saltet på stedet, fortæller vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han oplyser, at der kun skete materiel skade på de involverede køretøjer, mens bilisterne slap uskadt.

Læs også
<span>Nyt hotel er Hernings største:</span> Gæster i Gødstrup bydes velkommen af et hologram <span>Nyt hotel er Hernings største:</span> Gæster i Gødstrup bydes velkommen af et hologram
Læs også:
Nyt hotel er Hernings største: Gæster i Gødstrup bydes velkommen af et hologram

- Det sidste uheld skete, da vi netop havde sat en tavlevogn op. Motorvejen blev dog genåbnet en times tid senere, siger vagtchefen, som oplyser, at problemerne på stedet i aftes blev meldt ud på trafikradioen.

Der er dog stadig grund til at køre forsigtigt. Og det gælder ikke bare på Herningmotorvejen, men over det meste af Midt- og Vestjylland.