Venter 300 unge: Street-fest på Terminalen

Terminalen slår portene op til en dag, hvor alt kan prøves gratis - lige fra skater over grafitti til poledance

22. september 2021, 08.58

Løbehjul op og ned ad stejle ramper er et af tilbudene, når Terminalen i Herning lørdag 25. september holder Street4Life for alle børn og unge. Foto: Flemming Hansen

HERNING På lørdag, 25. september, er der fri adgang for alle til Terminalen på Godsbanevej i Herning.

Indenfor i de store haller kan børn og unge opleve alle sider af street-kulturen.

Der er skateboard, løbehjul, klatring, parkour og poledance. Der er streetbasket, streetfodbold, streetdance, grafitti og såmænd også ethjulede cykler at prøve af på dagen, som kaldes Street4Life.

Det fortæller Mette Skærbæk, der er projektleder i Bevæg dig for livet.

Venter 300 unge

Streetdagen er skruet sammen gennem et bredt samarbejde. Bag dagen for de unge står Bevæg dig for livet, Terminalen, Ung Herning, Herning Idrætsråd og det boligsociale projekt Plads til Forskel, der omfatter Holtbjerg, Lyngbyen i Gullestrup og boligblokkene på Porshøj, Sønderager og Brændgårdsparken i Herning.

Her har børne- og ungemedarbejder Adis Novljanin store forventninger til Street4Life.

- Jeg håber, at der kommer 300 unge mennesker. Når vi snakker med dem, kender de godt til Terminalen, og de er rigtig gode til at få hinanden med. Terminalen er et sindssygt godt sted, og det er et populært sted blandt de unge, siger Adis Novljanin.

Hele dagen vil den lokale dj »Miki« sørge for musikken, og Adis Novljanin fortæller, at han har skaffet to unge - Hasan og Mahamed på henholdsvis 13 og 14 år - til at gribe mikrofonen og annoncere, når der sker nye ting på Street4Life.

Friske unge

- Det er to gode drenge, der bor i vores område. Jeg er så stolt af dem, fordi de gerne vi være en del af det her, siger Adis Novljanin.

Brugere af Terminalen vil midt på dagen vise, hvad de kan med poledance, parkour og hiphip-dans, ligesom Terminalens skatere vil vise, hvad de kan.

Indlæser debat...