Det er en trist sag: Herning - plads til alle - her er alle muligheder åbne ...

Udgivet:26. januar 2022, 12.27

Læsetid:2 minutter

Tommy Tønning. Foto: PR-foto

1 år siden

UDSATTE Nu er der desværre en risiko for, at debatten om et opholdssted til »byens frie fugle«, der nyder lidt mere alkohol end de fleste, begynder igen.

Det er en trist og til tider »træls« sag.

Alle synes, en by af Hernings størrelse skal kunne rumme alle, men ingen synes, at det er ideelt at have et samlingssted som nabo. Spørg bare naboerne til Møllegade parkeringsplads.

Vi har som kommune ingen forpligtelse til at stille et opholdssted til rådighed, og sådan kan vi lade de udsatte og ølglade sidde, hvor de vil, og når de vil.

Jeg mener dog bare, at vi skal »favne« udfordringen og prøve, om vi i fællesskab kan finde løsninger, der kan tilgodese alle »parter« i det her spil.

Jeg har derfor foreslået i beskæftigelsesudvalget, at vi igangsætter en proces, hvor vi afdækker udfordringens omfang, får nogle med kendskab til området til at give et bud på en løsning, opfordrer borgmesteren til, at det bliver diskuteret i hele byrådet, og at vi sammen finder en løsning, alle medlemmer af byrådet kan se sig selv i.

I Socialdemokratiet vil vi stadig foreslå græsstykket mellem Møllegade p-plads og Møllegade, hvor der er forholdsvis langt til naboer, der bliver generet, og mulighed for at bygge et arkitektonisk pænt samlingssted, der vil falde naturligt ind i bybilledet og samtidig være så transparent, at politiet kan sikre ro og orden og forhindre »narkogrupperinger« i at overtage området.

Og sidst men ikke mindst, rigtig god og kort afstand til den nye varmestue, hvor mange vil søge hen for varme, et måltid mad og ikke mindst ro.

Der skal nemlig være plads til alle, selv i Herning.

Læs også
Omstridt udsattested går mod uvis fremtid: Den våde høne bliver nedlagt
Abonnement