Den nødvendige bulderbasse

Københavneren Sarah Iversen er helt bevidst om de specifikke og specielle årsager til, at netop hun blev hentet til Herning-Ikast Håndbold for et år siden

5. maj 2019, 09.00

Det er måske ikke umiddelbart til at se, men Sarah Iversens personlighed er bombastisk og lige ud af posen, og det var en af hovedårsagerne til, at hun for et år siden blev hentet til Herning-Ikast Håndbold. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndbold Hvordan er det at komme til en ny klub, og hvordan kommer man til at passe ind?

For Sarah Iversen, stregspiller hos Herning-Ikast Håndbold, var det på flere måder en »bunden opgave«, da hun kom til for et års tid siden.

At hun er en dygtig stregspiller og forsvarsspiller, er indiskutabelt. Hun har spillet i nogle af Danmarks bedste klubber og er en del af det danske landshold. Men da den nu 29-årige københavner blev hentet til HIH, var det ikke kun hendes håndboldevner, som klubben ville have. Det var mindst lige så meget hendes stil og personlighed, Ikast-klubben købte.

Det er Sarah Iversen helt bevidst om. Hun ved godt selv, at hun er en »bulderbasse«.

- Jeg er hentet til holdet med en ambition om, at jeg skulle ind og ruske lidt op i folk. Komme ind og være den lidt hårde, der sagde, at nu gør vi sådan her. Nu er det den vej, vi skal, og nu går i med mig. Men jeg er ikke playmaker på banen, så jeg er ikke på den måde spilstyrende, og så havde jeg ikke noget tæt kendskab til nogle af de andre på forhånd.

- Så det var fint nok, at jeg skulle komme ind og være styrende og stå for skideballerne, men jeg var også nødt til først at få opbygget en relation. For én ting er at komme og skulle være hende den højtråbende, lige ud af posen-type, men jeg kom også til et hold, hvor kulturen var noget lidt andet. Hvor der ikke var nogen, der råbte vildt højt. Så kommer man altså ikke til den første træning og siger: »Nu holder du kæft, og så løber du den vej«, siger Sarah Iversen.

Det var ikke, fordi hun decideret lagde bånd på sig selv i starten, fortæller hun. Og så alligevel, for hun tænkte sig godt om.

- Man sparker ikke bare døren ind og siger: Halløj, kællinger, griner hun.

- Det kunne jeg ikke finde på. Og jeg kunne godt mærke i de første par måneder, at der havde jeg lagt lidt låg på, hvem jeg egentlig var. Det var ikke den bedste udgave af mig selv, men den føler jeg, at jeg har fundet nu. Nu kan jeg godt sige, at »Burgaard, nu holder du den yderside. Ellers må du ud og sidde«. Så ved hun godt, at nu holder hun den yderside, og at jeg siger det kun, fordi at jeg ved, hun kan, forklarer Sarah Iversen.

Med barndomsrødder på Frederiksberg er københavner-genet ganske intakt hos HIH-spilleren, der via to ophold hos Nykøbing Falster Håndbold og derimellem en periode i Odense kom til Ikast-klubben sidste år. Den store erfaring, hun efterhånden har fået som håndboldspiller, har naturligvis også formet hendes bombastiske personlighed.

- Jeg er jo ældre nu. Dengang jeg flyttede til Odense, var jeg også ny i ligaregi, så det var meget det der med at komme stille og roligt ind. Jeg var hentet som andetvalg, så jeg skulle lige finde min plads, og hvordan kunne jeg begå mig i ligaen og alt det der. Og i Nykøbing kom jeg hjem til en klub, hvor jeg kendte alle, så der gled jeg direkte ind, og det var meget naturligt, fortæller Sarah Iversen.

- Så det sværeste har da været at komme hertil, til en kultur og et hold, som er så anderledes i forhold til, hvad jeg har været vant til, både i Odense og Nykøbing, fortsætter hun.

Muligheden for at trække sig...