Amir Rehmans takketale

9. oktober 2020, 10.26

Amir Rehman fik overrakt årets kulturpris af borgmester Lars Krarup (V) og kulturudvalgsformand Johs. Poulsen (R). Foto: Herning Kommune

HERNING Vi skrev i sidste uge, at Amir Rehman er modtager af Herning Byråds Kulturpris 2020.

I denne uge var han rent faktisk på rådhuset for at modtage prisen, men på grund af corona var hverken presse eller byråd inviteret, som det ellers er kutyme. Vi har dog fået tilsendt Amir Rehmans takketale:

»Den type kultur, jeg hovedsageligt repræsenterer, er ikke det, der tjener flest økonomiske midler til byen, men jeg vil dog mene, at det værner om vores frivilligkultur i byen og endda skaber bedre trivsel for yngre og ældre borgere«.

»Jeg ønsker i al ydmyghed en deltidsstilling som kulturkonsulent og mentor, der fortsat arbejder for det kunstneriske vækstlag, de kommende kreative ildsjæle og de utilpassede unge. Der er i virkelighed en social vinkel på mit virke. Blandt andet i ungdomshuset kan unge mennesker, der ikke endnu har fundet deres vej i livet, blive motiveret undervejs til at støbe deres egen identitet og liv. Her er det også vigtigt at pointere, at undergrunds-krigere senere er blevet superstjerner«.

»Måske var det på tide at redefinere Herning Kommune, så den ikke kun ensidigt anerkender elitær- og købekultur, men prøver at sigte efter ægte mangfoldighed og et større perspektiv på bredden af den herningensiske kultur. Tak for prisen«.