Ensemblets sommerresidens

Nørre Vosborg danner ramme om kammermusikfestival

20. juni 2019, 13.45

Ensemble MidtVest flytter i næste weekend aktiviteterne til Nr. Vosborg. Foto: Caroline Bittencourt

KLASSISK For 17. år i træk danner den smukke herregård rammen om Nørre Vosborg Kammermusikfestival fra 27.-30. juni 2019.

Traditionen tro er det Ensemble MidtVest, der opfører den absolut bedste kammermusik og præsenterer publikum for en festivalgæst i særklasse.

Årets internationale anerkendte gæst er Andreas Brantelid - en af de mest fremtrædende danske klassiske musikere i verden. Andreas Brantelid er indbegrebet af den nye generation af klassiske musikere.

Den dansk-svenske cellist, der er kendt for sin tankevækkende fortolkninger, enestående lyd og engagerende personlighed, debuterede som bare 14-årig i Det Kongelige Danske Kapel med Elgars cellokoncert. Sidenhen har han spillet som solist med en lang række skandinaviske orkestre og stået på de store internationale scener. I 2009 modtog han Kronprinsparrets Kulturpris og i 2015 Carl Nielsen Prisen.

Peter og Ulven

Foruden koncerter med årets gæst byder festivalen også på en yogakoncert, late night-koncerter, en musikgudstjeneste og ikke mindst en familiekoncert, hvor Ensemble MidtVest i samarbejde med Team Teatret fra Herning opfører den musikdramatiske fortælling »Peter og Ulven«.

Det musikalske eventyr er skrevet af komponisten Sergej Prokofjev i 1936, og omhandler drengen Peter, som bor sammen med sin bedstefar ved en eng tæt på skoven. Peter må ikke gå uden for gærdet, hvor ulven ligger på lur i buskene! En forårsdag vover Peter sig alligevel derud sammen med en fugl, en kat og en and - og snart begynder deres eventyr.

Yoga i Vemb

Sidste år kunne man for første gang opleve kammermusikfestivalen uden for herregårdens mure, idet ensemblet etablerede flere samarbejder med lokale kræfter i Vemb og Ulfborg.

Festivalens årlige yogakoncert blev derfor holdt i Vemb Kultur- og forsamlingshus, ligesom den sædvanlige fællessang søndag morgen blev forvandlet til en musikgudstjeneste i Ulfborg Sogn.

Med årets festival videreføres de gode samarbejder i lokalområdet, hvorfor Hanne Mette Jensen sammen med Kulturhusets Venner og sognepræst Gitte Hansen endnu engang kan byde publikum velkommen til yogakoncert og musikgudstjeneste.