Politiet husker ikke andre hate-crimes i Herning: Overfald stadig uopklaret

Politiet efterforsker sagen blandt andet ved at gennemgå billeder fra videoovervågning af området

Udgivet:25. maj 2021, 14.05

Læsetid:1 minut

Palle Heering Nielsen
Journalist
Palle Heering Nielsen
Journalist| phn@herningfolkeblad.dk
Født i 1970. Uddannet journalist i 2001. På Herning Folkeblad siden 2004. Skriver primært om politi- og retsstof, detailhandel og kirke. Dækker samtlige genrer fra nyheder til reportager og features.
Se flere artikler af Palle Heering Nielsen

2 år siden

HERNING Politiet har fortsat ikke anholdt nogen for overfaldet på det mandlige par, som søndag 16. maj blev sparket, da de gik hånd i hånd ved herningCentret.

Ifølge sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning har ingen vidner meldt sig med oplysninger om gerningsmændene.

Politiet har tidligere oplyst, at de skal findes blandt en gruppe på syv unge mænd af afrikansk og mellemøstlig oprindelse.

Der blev råbt ad kæresteparret, og da de stoppede, blev de ifølge politiet sparket.

Læs også
Hate crime ved herningCentret: Ungt mandligt par overfaldet

Det er langt fra dagligdag med den type forbrydelser.

- Det er utroligt sjældent. Jeg kan ikke mindes, at vi tidligere har haft en sag om hate crime, siger Bent Smedegaard, der også har rådført sig med kollegerne om emnet.

Hvis den eller de skyldige bliver fundet, kan de blive sigtet og tiltalt for vold, men der er også mulighed for at bringe paragraf 81 nummer 6 i straffeloven i spil.

Paragraffen angiver, at det er skærpende omstændigheder, hvis gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende.

Læs også
Efter formodet hadforbrydelse i Herning: Minoriteter er stadig udsatte Efter formodet hadforbrydelse i Herning: Minoriteter er stadig udsatte
Læs også
Efter formodet hadforbrydelse i Herning: Minoriteter er stadig udsatte