Cyklist-terror i gågaden ...

Udgivet:17. november 2022, 12.58

Læsetid:1 minut

Foto: Adobe Stock Photo

Af Ervin Gam. Nygade 3D 1, 2, Herning

KAOS Jeg foretog mig en god morgen/formiddagstravetur for nylig mellem klokken 9.30-10.15 gennem Bredgade fra Poulsens Plads til biblioteket i Østergade.

Her talte jeg 10 cyklister på den »glade« morgentur gennem gågaden med »fuld knald cykling«. Uanset at jeg udbrød »hov hov ingen cykling her efter klokken 9«, blev jeg svaret med en hævet arm eller noget, der var lidt værre.

Det var både ældre herrer og damer samt unge elever - jeg må gå ud fra, at alle kan læse forbuds/adgangsskilte, der står i enden af de nævnte gader.

Jeg oplevede det samme en eftermiddag i sidste uge, hvor jeg selv trak min cykel gennem samme strækning - her oplevede jeg samme antal cyklister svingende gennem gågadens travende personer uden hensyn - ja et par stykker endog med mobiltelefonen i hånden.

Også her var det en blanding af ældre herrer/damer og elever ...

Risikoen for at anråbe forseelsen holder mig lidt tilbage - man ved aldrig, hvad cyklisten på 75 eller 18 år kan finde på ved at stå af cyklen og for eksempel med overfusning komme i håndgemæng - jeg er jo ikke ordensmagten.

De samme »forseelser« (dog med vanvidskørsel) sker med elløbehjulene - her må man springe for at undgå tilskadekomst fra en fører uden hjelm!

Hvornår får vi den stedlige ordens-etat til at komme igennem vores gågade mange gange i løbet af dagene, når man måske alligevel er på Markedspladsen - så kør denne vej hjem til Haraldsgade, for der er beløb at hente til den statslige bødekasse ...

Indlæser debat