Opdateret: Bombeattrap fjernet fra genbrugsbutik i Lind

Ammunitionsrydningstjenesten fra Skive har fjernet mistænkelig genstand indleveret i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Lind

Udgivet:13. september 2023, 11.13

Læsetid:1 minut

Sådan så bombeattrappen ud. Den har formentlig været brugt til noget rollespil, lyder vurderingen.

Jesper Wind
Journalist
Jesper Wind
Journalist| +45 2947 1862 | jwi@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg har været journalist på Herning Folkeblad i mere end tre årtier. Jeg plejer at sige, at jeg skriver om alt, undtagen elitesport. Jeg fortæller gerne om livet i landsbyerne, de frivilliges indsats rundt i foreningerne og dagligdagen for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler. Dækning af 112-stof er også en af mine opgaver. Kom frisk med tip til mig, hvis du har noget på hjerte.
Se flere artikler af Jesper Wind

LIND Bomberyddere fra ammunitionsrydningstjenesten EOD i Skive blev i formiddag kaldt til Lind.

Her havde personalet fundet en mistænkelig genstand blandt det indleverede legetøj hos Kirkens Korshær på Lind Hovedgade.

Genstanden var lavet af otte plasticrør med påskriften »danger«, ledninger, en printplade og et blinkende, elektronisk ur.

Fire politibiler, en ambulance og en indsatsleder fra brand og redning er til stede på Kollundvej i Lind. Foto: Jesper Wind

Alarmen lød til politiet ved 11-tiden. Her tog man ingen chancer. Kollundvej blev afspærret, genbrugsbutikken evakueret, og Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste EOD blev tilkaldt.

EOD ankom klokken 11.40, og genstanden blev undersøgt.

- Det var en bombeattrap, der højst tænkeligt er blevet brugt ved noget rollespil, fortalte EOD-operatør Michael.

Han ønskede ikke at oplyse sit efternavn, da han arbejder i Forsvaret.

Han undersøgte kort bombeattrappen, der var stillet op ved en container ved butikkens indgang, tog røntgenbilleder af den og kunne putte den i en rygsæk.

Halvanden time efter alarmen gik, kunne politibetjente igen åbne for trafikken på Kollundvej i Lind, og personalet i Kirkens Korshær kunne komme tilbage i butikken.

Læs også
Bombeattrap i butik: Ansat ville køre ind på politigården med den Bombeattrap i butik: Ansat ville køre ind på politigården med den
Læs også
Bombeattrap i butik: Ansat ville køre ind på politigården med den
Der blev på stedet taget røntgenbilleder af bombeattrappen, som så sådan ud.
EOD var forbi for at se nærmere på den mistænkelige genstand.