Herning Kommune knokler med beredskab: Borgerservice lukkes for personligt fremmøde

Kommunale medarbejdere med ikke-kritiske funktioner vil arbejde hjemmefra i den kommende tid

12. marts 2020, 10.55

På rådhuset i Herning arbejdes der på højtryk for at lægge en plan for, hvordan myndighedernes initiativer skal håndteres. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Torsdag morgen mødte Herning Kommunes medarbejdere ind på arbejde, men som følge af corona-situationen vil mange af dem skulle arbejde hjemmefra.

En krisestab arbejdede sent onsdag og tidligt torsdag på håndteringen af situationen, og det arbejde var fortsat i gang torsdag formiddag.

- Vi arbejder på højtryk for at lægge en plan for, hvordan vi bedst fører initiativerne fra myndighederne ud i livet, fortæller kommunikationschef Ole Hansen og fortsætter:

- Vi skynder os alt, hvad vi kan, men vi vil samtidig gøre det ordentligt, da der er tale om meget vigtige funktioner i vores kommune.

Medarbejdere med kritiske funktioner møder normalt ind på arbejde. Det er først og fremmest i sundhedssektoren, ældre- og plejesektoren, sociale institutioner og området for socialt udsatte, men kan også være for eksempel it-medarbejdere.

Borgerservice er lukket

Ud over lukningen af alle uddannelsesinstitutioner er der også lukkede døre på kommunens biblioteker.

Dertil kommer idrætshaller, svømmehaller og kulturinstitutioner, som alle har valgt at følge myndighedernes opfordring til at lukke ned i en periode.

- Mange tog allerede i går uopfordret den beslutning, så vores frivillige og vores foreningsliv besidder det samfundssind, som statsministeren efterspørger, siger kultur- og fritidschef Søren Juul Baunsgaard.

Herning Kommune vil løbende fortælle om nye tiltag, når de bliver besluttet, på hjemmesiden herning.dk samt på kommunens Facebook-side.

- Vi tager det meget alvorligt, når der fra myndighedernes side kommer sådan en udmelding, siger Ole Hansen.

Sidst på formiddagen meldte kommunen ud, at Borgerservice frem til 29. marts er lukket for personligt fremmøde. Det er fortsat muligt at kontakte kommunen akut, hvis for eksempel et barn mistrives. Også kommunens søndagscafeer for ældre er aflyst.