Astralis henter dansk erstatning for Kjærbye i USA

Efter tabet af "Kjaerbye" til rivalerne North reagerer Astralis ved at købe Emil "Magisk" Rask som erstatning.

Udgivet:07. februar 2018, 10.10

Læsetid:2 minutter

Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv. Astralis henter Emil "Magisk" Rask i amerikanske OpTic Gaming.

/ Ritzau /

I sidste uge mistede Astralis en af holdets profiler til rivalerne fra North. Nu har de fundet en erstatning hos amerikanske OpTic Gaming.

Den 19-årige dansker Emil "Magisk" Rask er blevet købt fri af sin kontrakt og tiltræder i Astralis med det samme, og spilleren selv er glad for skiftet.

- Siden jeg hørte om interessen fra Astralis, har jeg ikke været et sekund i tvivl om, hvor jeg vil være de kommende år.

- Det er ikke bare Danmarks klart bedste - og et af verdens bedste hold - men hele organisationen omkring Astralis er på et niveau, der overgår det meste andet i vores verden, siger Emil "Magisk" Rask.

Tilgangen af den 19-årige spiller, der blev kåret som verdens 14.-bedste Counter Strike-spiller i 2016, glæder Astralis-træner Danny "Zonic" Sørensen.

- Emil er en af de mest talentfulde spillere i verden, og udover at være en super sympatisk fyr passer han også spillemæssigt perfekt ind i den måde, vi gerne vil spille i Astralis, siger han.

2. februar mistede holdet Markus Kjærbye til de danske Counter Strike-rivaler North, i en handel der overraskede både spillerne og træneren i Astralis.

- Vi var overraskede i fredags, da Markus lidt ud af det blå sad med en anden trøje på, men kulturen i Astralis er altid at være grundigt forberedt på alle tænkelige og utænkelige scenarier, så allerede da vi fik nys om skiftet, gik vi i gang med arbejdet for at hente afløseren, siger Danny "Zonic" Sørensen.

Selv om han er ny mand, tror "Magisk" ikke, at han vil få problemer med at falde til på holdet.

- Jeg kender jo de fleste på holdet og dem, der står bag, men det har alligevel været ekstra positivt, at tale med dem alle.

- De ved, hvad de skal bruge, og jeg føler, jeg passer rigtig godt ind i rollen og på holdet, hvor jeg mere eller mindre fra dag et kan tage positionen, siger han.

Emil Rask har tidligere spillet for SK Gaming, Team Dignitas, North og OpTic Gaming.

Den første udfordring som Astralis-spiller kommer 17. februar, hvor holdet deltager i StarSeries i ukrainske Kiev.

/ritzau/