MCH aflyser og udsætter alle vinterens messer

Udgivet:09. december 2020, 13.14

Læsetid:2 minutter

MCH aflyser store dele af vinterprogrammet. Foto: Flemming Hansen

HERNING Regeringens forlængelse af eksisterende corona-restriktioner betyder, at al messeaktivitet er tvangslukket frem til 28. februar. Derfor aflyses og udsættes messerne i MCH i januar og februar. Det oplyser MCH i en pressemeddelelse.

Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, aflyses, kunstmessen Art Herning udsættes, og der arbejdes på en ny dato i marts for interiør- og designmessen Formland. Det er de umiddelbare følger af de forlængede corona-restriktioner, som regeringen præsenterede mandag 7. december, hvilket blandt andet betyder, at messeaktivitet fortsætter med at være tvangslukket frem til 28. februar 2021.

- Mandagens udmelding skaber vished for vinterens messer. Det gør det muligt for os at se længere frem og tage beslutninger om hver enkelt messe sammen med brancherne, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og fortsætter:

- Vi ville naturligvis allerhelst gennemføre hver eneste af vores messer. Det forhindres af smitten. Til gengæld betyder tvangslukningen nødvendig hjælp i form af kompensationsordninger, for at vi kan komme igennem krisen og sikre de nødvendige rum for erhvervslivet, når det igen bliver muligt at mødes.

MCH ser samtidig frem mod forårets store messer og er derfor i tæt dialog med brancherne om fødevaremessen Foodexpo i marts og Transport-messen i april.

Læs også
<span>Ferie for ingen:</span> »Ferie for Alle« er aflyst <span>Ferie for ingen:</span> »Ferie for Alle« er aflyst
Læs også:
Ferie for ingen: »Ferie for Alle« er aflyst

Overblik over vinterens messer i MCH

Kunstmessen Art Herning, der finder sted hvert år i januar, vil i samarbejde med medarrangøren Danske Gallerier i stedet blive gennemført 13.-15. maj. Der arbejdes ligeledes på, i samarbejde med interiør- og designbranchen, at finde alternative datoer i marts til Formland-messen, der var planlagt i dagene 4.-7. februar.

2021-versionen af feriemessen Ferie for Alle 26.-28. februar bliver aflyst. Aflysningen sker med opbakning fra de involverede brancher, da det vurderes, at det har lange udsigter at kunne samle udstillere fra hele verden ét sted sammen med mange tusinde gæster. Derfor vil næste feriemesse finde sted i februar 2022.

Foruden de nævnte messer er Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, tidligere blevet udsat, mens motorcykel- og bilmessen Motorshow samt Hest & Rytter-messen, der er en del af Dansk Varmblods Hingstekåring, er blevet aflyst.

Læs også
<span>60.000-70.000 gæster:</span> Kæmpe-event i Boxen aflyses <span>60.000-70.000 gæster:</span> Kæmpe-event i Boxen aflyses
Læs også:
60.000-70.000 gæster: Kæmpe-event i Boxen aflyses