112

Nye tyverier af blå parkeringskort i Herning: Tre handicappede fik stjålet kortet natten til onsdag

Udgivet:25. januar 2023, 22.21

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

2 måneder siden

HERNING Natten til onsdag var en tyv på spil rundt om i Herning, og det gik ud over tre handicappede, som fik stjålet deres blå parkeringskort fra bilen.

Politiet oplyser, at en Mercedes holdt parkeret i Bryggergade tæt ved Sydbank. Her fik tyven knust en rude for at komme ind til parkeringskortet.

Det samme gjorde sig gældende, da tyven fjernede parkeringskort fra to Ford Transit, der begge holdt i Nørregade.

Herning Folkeblad satte i september 2022 fokus på emnet efter en bølge af indbrud, hvor der blev stjålet i alt syv parkeringskort på få dage.

Det har den konsekvens, at borgerne skal bestille et nyt kort, og det kan der gå flere uger med.

Burde ikke kunne misbruges

I den periode må de typisk dårligt gående borgere parkere længere fra det sted, hvor de skal hen. Det kan være i dagligvarebutikker, offentlige bygninger, lægehuse eller andre steder, der har særligt markerede båse, så handicappede kan parkere tæt på bygningen.

De blå kort har oplysninger om bilens ejer og registreringsnummeret på den bil, kortet skal ligge i. Kortet bliver spærret, når tyveriet bliver opdaget, så det burde ikke kunne misbruges.

I september 2022 oplyste Danske Handicaporganisationer, som udsteder parkeringskortene, at der er udstedt 129.576 kort i hele landet.